Kada je ova pojava razlog za zabrinutost i odlazak mehaničaru?

Autor: Poslovni.hr , 16. lipanj 2021. u 12:37
Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Većina cviljenja i brušenja kočnica može se lako dijagnosticirati i riješiti.

Bez obzira koji sustav kočenja ima vaš automobil, ako čujete kako cvile, vrijeme je da svoj automobil odvedete mehaničaru na pregled, piše HAK revija.

Ako vaše kočnice proizvode buku, vaš se automobil trese tijekom zaustavljanja ili ako ste primijetili smanjenje zaustavne snage automobila, najvjerojatniji uzrok su istrošene kočione pločice. Najbolja i najsigurnija opcija je njihova zamjena.  Ako čujete cviljenje kočnica dok se papučica kočnice ne pritišće, moguće je da indikator istrošenosti kočionih pločica dodiruje rotor što je znak da su vaše pločice istrošene i vrijeme je za provjeru kod mehaničara.

Većina cviljenja i brušenja kočnica može se lako dijagnosticirati i riješiti. Ako imate relativno nove pločice kočnica, ali i dalje imate ove znakove, posebno ako ujutro čujete cviljenje, zvukovi mogu biti od vlage koja se zadržava na rotoru, nešto što će s vremenom nestati samo od sebe. Ili se između naslona ploče rotora i rotora može nalaziti kamenčić ili krhotine. Način vožnje vozila uvelike će odrediti životni vijek vaših kočionih pločica.

Komentirajte prvi

New Report

Close