Jednostavan trik koji odmah snižava temperaturu u prostoru, a ne troši struju

Autor: Poslovni.hr , 30. lipanj 2022. u 09:25
Foto: Unsplash

Klima je, naravno, najjednostavniji način, no mnogi nisu veliki obožavatelji ovog načina rashlađivanja.

Ljeta su postala nesnošljiva. Doslovno. Svakim danom iznova gledamo kako temperature samo rastu, javlja Novi list. Ako niste te sreće da dane možete provoditi na plaži, vjerujemo da tražite načine kako se osvježiti unutar svoja četiri zida.

Klima je, naravno, najjednostavniji način, no mnogi nisu veliki obožavatelji ovog načina rashlađivanja. Ako ste u potrazi za prirodnijim načinom kako spustiti koji stupanj temperaturu u svom domu, donosimo jedan genijalan i prije svega jednostavan trik.

Sve što vam je potrebno je 1,5 l plastična boca koju ćete ispuniti vodom i ostaviti u hladnjaku preko noći. Idući dan ujutro bocu stavite na najviše mjesto u prostoriji, primjerice na ormar ili policu.

Hladna boca vode će rashladiti prostoriju i sniziti temperaturu. Jedna boca je dovoljna za prostoriju od oko 20 metara kvadratnih, a ako imate veću prostoriju, raspodijelite na različite dijelove sobe dvije do tri boce.

Ako postavite bocu u svaku prostoriju, uspješno ćete sniziti temperaturu. Također možete u hladnjak staviti više boca i tijekom dana ih mijenjati. To se preporučuje kada vladaju visoke ljetne vrućine.

Komentirajte prvi

New Report

Close