Imate problema s buđenjem noću? Kineski tjelesni sat otkriva zašto se uvijek budimo u slično vrijeme

Autor: Poslovni.hr , 31. listopad 2022. u 12:13
Foto: Pixabay

Da biste se dobro naspavali, prvo trebate provjeriti svoje organe

Ako se svaku noć probudite u približno isto vrijeme, Kinezi vjeruju da biste trebali proučiti svoj tjelesni sat. O čemu se radi? Kažu da svaki sat sna prije ponoći vrijedi kao 2 sata nakon ponoći. Ali da biste se dobro naspavali, prvo trebate provjeriti svoje organe. Svaki sat tijekom noći povezan s određenim organom i s vama dijelimo ovu zanimljivu informaciju. Imajte na umu da ono što ćete pročitati nisu medicinski savjeti, piše Bright Side, a prenosi City Magazine.

Od 21 do 23 sata

Razmak između 21 sat i 23 sata povezan je s vašim endokrinim i limfnim sustavom, kažu Kinezi. Oni su aktivniji u to vrijeme. Ako nisu u ravnoteži, mogli biste se osjećati depresivno i loše spavati u ovo doba.

Također, možete doživjeti: maniju, osećaj krivice, neravnotežu hormona i poremećaj štitne žlijezde. Potrebna vam je bolja rutina odlaska na spavanje i zapamtite da je 22.30 trenutak kada bi trebali bit u krevetu kako biste bili sigurni da ćete zaspati do 23 sata.

Od 23 sata do 1 ujutru

Ovo doba noći je odgovorno za žučnu vrećicu. Narušen rad ovog organa dovodi do neuravnoteženog osjećaja nesigurnosti, loše procjene, poteškoća u donošenju odluka, sramežljivosti, bojažljivosti i visokog kolesterola. Stručnjaci savjetuju da izbjegavate unos nezdravih pića i transmasti.

Od 1 do 3 sata ujutru

U tom razdoblju jetra je aktivnija. Pokušava detoksicirati vaše tijelo i obraditi emocije nakupljene tijekom prethodnog dana. Kad ste budni, mogli biste se osjećati ljutito, neraspoloženo i imati glavobolje. Ako se stalno budite u ovo vrijeme, možda imate previše loših navika, uključujući konzumiranje nezdravih pića i namirnica, posebno ako to činite noću.

Od 3 do 5 sati ujutru

Pluća su tijekom ovih sati posebno aktivna. Ako imate problema s ovim organom, možete osjetiti tugu, plitko disanje, znojenje i bolove u grudima. Pokušajte raditi vježbe disanja prije spavanja ili razgovarajte s prijateljem ili psihologom.

Od 5 do 7 sati ujutru

Debelo crijevo radi aktivno. Ako postoji poremećaj, možete se osjećati obrambeno ili kao da ste zapeli u nekoj situaciji. Svaki put kad se probudite, možete se osjećati frustrirano. Kinezi predlažu da u svoju prehranu uključite više vlakana ili vode.

Komentirajte prvi

New Report

Close