Trojica hrvatskih kuhara iskoristila su festival u Havani da pokažu ljubiteljima cigare kako list duhana predstavlja egzotičan začin za najfinije nepce pripremivši meso, ribu, umak, kruh i desert s…. duhanom.
"Sve što je povezano sa svijetom cigare fascinantno je i pitali smo se zašto ne upotrijebiti list duhana kao začin, tako je sve počelo", objasnio je chef Grgur Bakšić, jedan od trojice kuhara iz Hrvatske zadužena za "Cooking show: duhan i gastronomija", jedno od događanja na 15. festivalu cigare koji se ovaj tjedan održava u glavnom gradu Kube. U salonu Kongresne palače u Havani, preuređenom u kuhinju, u pratnji kolega Zorana Šimunića i Pantelije Pekića, Grgur Bakšić objašnjava detaljno kao pripremiti riblji file omotan širokim listom duhana prelivenim medom.
Važna obavijest:
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Poslovni.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Poslovni.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.Uključite se u raspravu