HRT najgledanija televizija u siječnju, najviše su se gledale ove dvije emisije

Autor: Poslovni.hr/Hina , 17. veljača 2022. u 08:44
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

Ukupni udio u gledanosti televizijskih kanala Hrvatske televizije tijekom cijelog danu za siječanj bio je 26,8 posto.

Hrvatska radiotelevizija je u siječnju bila najgledanija nacionalna televizija tijekom cijelog dana, pokazuju podaci koje je objavila Agencija za elektroničke medije (AEM), a prema istraživanju tvrtke Ad Scanner na uzorku od 900 kućanstava u Hrvatskoj, izvijestili su u srijedu s HRT-a.

Time, kako su istaknuli, HRT ulazi u treću godinu lidera po gledanosti. Napomenuli su i da je HRT još od kraja 2019. najgledanija televizija u Hrvatskoj.

Prema navedenim podacima, ukupni udio u gledanosti televizijskih kanala Hrvatske televizije tijekom cijelog danu za siječanj bio je 26,8 posto, što HRT čini najgledanijom televizijom. Prvi program Hrvatske televizije (HRT-HTV1) s udjelom u gledanosti (SHR) od 16,7 posto bio je najgledaniji televizijski kanal u siječnju, dok je Drugi program (HRT-HTV2) imao udio od 7 posto.

Prvi program HTV-a kontinuirano je na prvoj poziciji najgledanijih tv kanala, što ukazuje na relevantnost i utjecaj javnog medijskog servisa u vrlo dinamičnom medijskom okruženju, naglasili su s javne radiotelevizije.

Među najgledanijim emisijama u siječnju bio je popularni HTV-ov kviz ”Potjera” s udjelom u gledanosti od 27 posto, a osim tog kviza, među najgledanijim sadržajima javnog medijskog servisa bio je i središnji Dnevnik HTV-a s udjelom u gledanosti od 22 posto.

”Hrvatska radiotelevizija time nastavlja trend još iz kraja 2019., a prošle je godine bila najgledanija televizija s ukupnom gledanosti svih HRT-ovih kanala od 26,2 posto, dok je najgledaniji kanal bio je HTV1 s prosječnih 15,4 posto udjela. HRT je, naime, u prošloj godini prenosio velike sportske projekte, Europsko prvenstvo u nogometu i Ljetne Olimpijske igre, pa je tako i najgledaniji programski sadržaj u prošloj godini, prema prosječnoj minutnoj gledanosti, u Hrvatskoj, bilo 1. poluvrijeme EP u nogometu: Hrvatska – Španjolska, s 32,6 posto AMR”, zaključili su u priopćenju s HRT-a.

Komentirajte prvi

New Report

Close