HRT dobio 4 nova šefa, među njima je i prva voditeljica popularne jutarnje emisije

Autor: Poslovni.hr , 30. prosinac 2021. u 11:00
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

Hrvatska radiotelevizija (HRT) objavila je imena četiri nova ravnatelja poslovnih jedinica, koji će ujedno biti i najbliži suradnici novog ravnatelja HRT-a.

HRT je organiziran u četiri poslovne jedinice (PJ) na čijem čelu su ravnatelji, a to su: Program, Produkcija, Tehnologija i Poslovanje.

U priopćenu kojeg potpisuje glavni ravnatelj Robert Šveb se navodi da se na natječaj javio niz “iznimno kvalitetnih kandidata”.

Foto: Grgur Zucko/PIXSELL

Marija Nemčić postaje nova šefica Programa

Marija Nemčić nova je ravnateljica Programa HRT-a. Nemčić radi na HRT-u više od 30 godina, a u svojoj dosadašnjoj karijeri obnašala je razne rukovodeće funkcije u programu, produkciji, međunarodnim odnosima i ravnateljstvu HRT-a.

“Njen profesionalizam, znanje i motivacijsko umijeće dobro je poznato svima na HRT-u, kao i izvan njega – a njezina ključna uloga će biti podići kvalitetu i kredibilitet programa i programskih sadržaja HRT-a”, piše u priopćenju.

Nakon obavljenih intervjua, a prije odluke o imenovanju, sukladno Zakonu provedeno je izjašnjavanje kreativnih zaposlenika na kojem je Marija Nemčić dobila pozitivno mišljenje 73% radnika koji su pristupili glasovanju.

Nemčić je javnosti poznatija kao prva voditeljica emisije Dobro jutro, Hrvatska koja je s emitiranjem započela 27. travnja 1992. godine.

Marija Kosor na čelu Produkcije

Marija Kosor, za koju HRT navodi da je “novo lice i nova energija u visokom menadžmentu HRT-a”, vodit će poslovnu jedinicu Produkcija HRT-a.

Njezino 26 godina dugo radno iskustvo prožeto je radom na velikim i kompleksnim produkcijama igranih i dokumentarnih audiovizualnih djela.

Kosor kao producentica potpisuje dokumentarno-igrani serijal Dubrovačka Republika i Doba Uskoka.

Kosor će imati ključni zadatak u jačanju produkcijske kvalitete cjelokupnog HRT-ova programa, piše HRT.

Zvonimir Jukica ostaje šef Tehnologije

Na čelu poslovne jedinice Tehnologija HRT-a ostaje dosadašnji v.d. ravnatelj Zvonimir Jukica. On će, piše HRT, nastaviti proces tehnološke transformacije HRT-a te unapređenje postojećih produkcijskih kapaciteta i tehnologije.

Gordana Grandov vodi Poslovanje

Gordana Grandov dolazi na HRT na mjesto ravnateljice PJ Poslovanja.

“Gordana Grandov je iskusni stručnjak u financijskoj i medijskoj industriji, sa zavidnom karijerom u Hrvatskoj i inozemstvu. Pritom je njezina prednost što dobro poznaje sustav HRT-a, gdje je nekada vodila financije, računovodstvo, plan i analizu. U perspektivi novog razvojnog ciklusa koji je pred HRT-om, stabilno financiranje i bolje korištenje EU fondova, ključni su za uspješnu transformaciju i razvoj HRT-a”, navodi se u priopćenju.

Novi šefovi na dužnost stupaju s prvim radnim danom u novoj 2022. godini, a dosadašnji v.d. ravnatelji prelaze na nova radna mjesta unutar HRT-a, sukladno njihovim ugovorima o radu.

“Uz visoka očekivanja javnosti i institucija koje su nam dale povjerenje, moramo odgovoriti svim izazovima – prije svega u jačanju profesionalnosti, ugleda i utjecaja HRT-a”, piše Robert Šveb, glavni ravnatelj HRT-a.

Novi ravnatelji na dužnosti ostaju sljedećih pet godina.

Komentirajte prvi

New Report

Close