Plovidba gastronomskim morem
Uloga kuhara započinje tamo gdje rad obrtnika, djelo prirode, prestaje. Ona se sastoji u tome da se napravi izvrsnim ono što je samo po sebi lijepo. U životu nas vodi jedna ideja: misli se stvaraju u ustima". Ovom istinski suštinskom rečenicom, gospar Maro Đurović, već legenda dubrovačkog ugostiteljstva, piše kada govori o svom shvaćanju prave kuhinje i restoraterstva.
A njegova "Nautika", smještena u prostorima stare dubrovačke nautičke škole iz koje su zaplovile morima generacije slavnih dubrovačkih kapetana, ugostiteljska je institucija koja se u Hrvatskoj ravna samo prema najvišim kriterijima. Mladi, a već proslavljeni šef kuhinje Mario Bunda zapovjednik je posade koja u "Nautici" već godinama niže profinjene jelovnike kojima je teško nači premca. Pa kad sjednete u povijesni interijer u kojem se čini da još uvijek šumi vjetar u jedrima koja su izdigla Dubrovnik na civilizacijskoj i gastronomskoj karti Europe, ili svoje mjesto zauzmete na terasi na uvalom, podno dubrovačkih zidina i tvrđava Bokara i Lovrijenca, do vas će doći vrsni voditelj restorana Kosta Vukota i ponuditi vam jelovnik ili dnevnu kartu koja se odnosi samo prema najsvježijim i najboljim namirnicama pretvorenim u kulinarsko djelo u kuhinji "Nautike". Riba, meso, povrće, kao i slastice, svi uokvireni u naglašeno tradicionalne recepture, ali u maštovitom i suvremenom obliku počet će se nizati po tanjurima stapajući se s doživljajem jedinstvenog ambijenta u kojem gastronomija i povijest pričaju zajedničku civilizacijsku bajku.
Važna obavijest:
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Poslovni.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Poslovni.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.Uključite se u raspravu