Zagrebačko gastronomsko sidrište
Jarunsko jezero, bez kojeg je već nmoguće zamisliti gastronomske destinacije naše suvremene prijestolnice, postalo je jedno od nezaobilaznih utočišta Zagrepčana i njihovih gostiju. No, ukoliko se Jarun već poslovično naziva zagrebačkim morem, onda i jezero ima svoje gastronomsko sidrište, ali i istinsko kulinarsko utočište: restoran "Lido", oslonjen doslovce o njegove obale i uređenu šljunčanu plažu. Položaj tako određuje i značaj ovog ugostiteljskog objekta koji je ujedno i izletište i omiljeno kulinarsko uporište.
U njemu se čini, da vrijeme miruje, kao što maštoviti jelovnik o kojemu brine majstor Raul Leitman i posebno šef kuhinje Tomislav Vranić, oslonjen o nacionalnu kao i o europsku fantazijsku kuhinju, visokih restoraterskih standarda o kojima brine voditelj Darko Šikoronja, u "Lidu" svoju sponu sa jezerom svakodnevno otkriva kao osobni identitet. Naime, osnovni jelovnik, kulinarski utemeljen na predjelima od mesa povrća i ribe, na maštovitim i vrsnim paštetama i namazima, na profinjenim juhama ili glavnim jelima poput janjetine tušene u vlastitom umaku, gratiniranom mesu, domaćim tjesteninama ili njokima, u jesen upotpunjen jelovnicima od divljači, popraćen vrhunskim vinima koje nude iskusni konobari Saša Brđović i Zvonko Radošević, s pravom je ovom restoranu već donio epitet zagrebačke gastronomske jarunske marine. Jelovnik, svakodnevno upotpunjen desertima ali i dnevnim menuem od tri niza po vrlo povoljnim cijenama, tematski posvećen nekoj od sezonskih kulinarskih cjelina, tu na obalama jezera, dopušta nam da se osjetimo makar na čas potpuno opušteni uz obale i vodu koja se i zimi i ljeti, u svim godšnjim dobima, ljeska iza velikih staklenih stijenki.
Važna obavijest:
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Poslovni.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Poslovni.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.Uključite se u raspravu