GALERIJA: Prvi hrvatski brod hostel proslavio prvi rođendan

Autor: Poslovni.hr , 28. studeni 2014. u 09:15
Foto: Nel Pavletić / Pixsell

Prvi hrvatski brod ho(s)tel – Botel Marina smješten je u Rijeci, a u prvoj godini poslovanja ostvario je značajan uspjeh.

Ministar turizma Darko Lorencin prekjučer je u Rijeci posjetio Botel Marinu, koji je ovom prilikom proslavio prvu godišnjicu rada. Prvi hrvatski brod ho(s)tel – Botel Marina smješten je u Rijeci, a u prvoj godini poslovanja ostvario je značajan uspjeh te je s realiziranih 14 tisuća noćenja zasigurno postao jedan od važnijih dijelova turističke ponude grada Rijeke. 

 


Foto: Nel Pavletić / Pixsell

Zahvaljujući motiviranom i posvećenom timu ljudi, Botel Marina je danas prema TripAdvisoru i Booking.com-u vodeći smještajni objekt u kategoriji hostela na području grada Rijeke.

 


Foto: Nel Pavletić / Pixsell

Dubravko Kušeta, vlasnik Bostela Marina naglasio je kako je na Marini 25 posto svih hostelskih kreveta u rijeci, a na njoj je ostvareno čak 42 posto hostelskih noćenja u Rijeci. 

 


Foto: Nel Pavletić / Pixsell

Potencijal ovog projekta prepoznalo je i Ministarstvo turizma koje ovaj projekt financijski podupire i podržava. Naime, ove je godine ministarstvo kroz program Konkurentnost turističkog gospodarstva navedenom brod-hotelu dodijelilo sredstva za razvoj i unaprjeđenje dodatnih sadržaja.

 


Foto: Nel Pavletić / Pixsell

Sredstva su iskorištena namjenski u opremanje fitness dvorane Botela te na restauraciju komandnog mosta broda koji će krajem godine udomiti zbirku restauriranih i konzerviranih predmeta, ali i vrijednih dokumenata vezanih za brod Marinu i njezinu dugu i burnu povijest. Otvorenjem memorijalnog dijela broda, Botel Marina, ali i sam grad Rijeka dobiti će jedinstvenu turističku ponudu na cijelom Jadranu.

 


Foto: Nel Pavletić / Pixsell

Ministar Lorencin osvrnuo se na projekt naglasivši kako Marina predstavlja atrakciju na kojoj se u srcu grada boravi u posebnom ozračju. „Ostvarenih 15 tisuća noćenja u jednoj godini izvrstan je rezultat, a sada se planiraju i dodatni sadržaji koji su potrebni za održavanje atraktivnosti. Drago nam je da možemo podupirati ovakve projekte koji su primjer kako biti inovativan i kreativan.

 


Foto: Nel Pavletić / Pixsell

Turizam je sektor koji na sebe nadovezuje i druge sektore, a posebice i kreativnu industriju.“ Ministar je čestitao na lijepim rezultatima i rekao kako je sudbina ovog broda kao turističkog proizvoda zagarantirana.

 


Foto: Nel Pavletić / Pixsell

Marinu je podržao i gradonačelnik Rijeke Vojko Obersnel koji je čestitao investitoru i rekao kako su riječki turisti prepoznali atraktivnost broda, ali i lokacije na kojoj se nalazi. „Grad Rijeka je ostvarila 18 posto više dolazaka i noćenja u prvih 10 mjeseci ove godine u odnosu na 2013., što se jedim dijelom može zahvaliti i hostelu Marina.“

 


Foto: Nel Pavletić / Pixsell

Dobre brojke za Grad Rijeku se nastavljaju i u studenom te studeni u prvih 20 dana bilježi porast od 14 posto više dolazaka i noćenja u odnosu na studeni prošle godine. 

 


Foto: Nel Pavletić / Pixsell

Komentari (1)
Pogledajte sve

[emo_palacg]

New Report

Close