FOTO: Mitska bića zauzela Rajsku plažu i oduševila posjetitelje

Autor: Poslovni.hr , 14. kolovoz 2020. u 11:10
FOTO: Petar Lupić

Stršljan, Božica Lada, Zmaj, Kornjača, Kerber, Meduza, Vatrenjak i Fenix – tek treba odlučiti koja je najbolja.

Danas je posljednji dan devetog Festivala skulptura u pijesku koji se ove godine održao nešto kasnije nego inače zbog sigurnosti i očuvanja zdravlja svih sudionika i posjetitelja. No, bez obzira na promjenu termina, ovaj je festival ponovo oduševio sve goste i građane Lopara te dokazao da je jedan od inovativnijih i zanimljivijih festivala u zemlji.

Tijekom četiri dana 12 je hrvatskih umjetnika i kipara izrađivalo skulpture mitskih bića na gotovo dva kilometra dugoj, najljepšoj plaži u Hrvatskoj – Rajskoj plaži. Tako je na ekstremnim vrućinama niknulo osam skulptura mitskih bića; Stršljan, Božica Lada, Zmaj, Kornjača, Kerber, Meduza, Vatrenjak i Fenix, a u 19 sati će se proglasiti ona najbolja. Nagradu će odnijeti i najbolja fotografija na temu pijeska.

Osim okupljenih i umjetnika, zadovoljni su i organizatori. Direktor Turističke zajednice općine Lopar Marin Mušćo kaže kako je iznimno sretan što je loparski pijesak po deveti put domaćin ovog festivala te kako je promjena termina održavanja bila ispravna odluka. Dodao je da ga posebno raduje vidjeti reakcije domaćih i stranih gostiju koji ne kriju oduševljenje s vrijednim umjetnicima i njihovim umjetničkim djelima na plaži, a nerijetko se i sami uključuju u izradu svojih manjih verzija pješčanih skulptura.

Festival skulptura u pijesku iduće godine slavi svoje jubilarno, deseto izdanje, a organizatori pozivaju sve one koji ove godine nisu mogli posjetiti Lopar, da se iduće godine pridruže ovom kreativnom festivalu i budu dio ove magične, pješčane priče.

Komentirajte prvi

New Report

Close