FOTO: Jedna boja biti će novi hit u uređenju doma, ali nećete pogriješiti s još nekima

Autor: Poslovni.hr , 17. listopad 2022. u 12:03
Foto: Unsplash

I u dekoraciji, svake godine novi predmeti, boje i ideje zavode ljubitelje dizajna.

Moda nije jedino područje u kojem se trendovi smjenjuju jedan za drugim. I u dekoraciji, svake godine novi predmeti, boje i ideje zavode ljubitelje dizajna. Ako je period korone donio zaokret ka minimalizmu, preokret nas očekuje već 2023, piše Grazia, a prenosi City magazin.

Dok će paleta hrabrih nijansi, poput: narančaste, crvene i plave izazvati bum u našem životnom prostoru, postoji jedna boja koja se ističe svojim podtonovima i polako preuzima vodstvo. Zidovi, tapete, ukrasi, slike iduće godine bit će u znaku zelene. Više detalja donosimo u nastavku…

50 nijansi zelene

Zelena, boja nade. Svjetlozelena, jabuka, bor, maslina, smaragd, menta, lipa… ukratko, zelene je onoliko koliko ima razloga da se zaludite ovim trendom. Sinonim za život i prirodu, ona daje dašak svježine našem enterijeru. Ali, znajte da nijansu određuje prostorija.

Foto: Pixabay

Kako bismo to iskoristili i uredili dom na najudobniji mogući način, poigrajmo se različitim nijansama koje zelena nudi. Zašto se ne odvažiti na vodnozelenu boju u spavaćoj sobi ili kupaonici kako bismo kreirali ambijent koji je istovremeno osvijetljen i topao? Uljepšajte svoj kuhinjski namještaj maslinastozelenom bojom, koja će vas zasigurno potaknuti da u ovoj prostoriji poželite provoditi vrijeme i pripremati ukusna jela.

Na kraju, žonglirajte sa sivozelenom za šik i ušuškanu dnevnu sobu ili se odlučite za boju bora i priuštite sebi boemsku ili Haussmann atmosferu.

Drugi prijedlozi

Ako je zelena definitivno boja koju ćemo prigrliti u 2023. godini, za moderan i glamurozan dom, nije i jedina koju treba uzeti u obzir. Dominantne bež nijanse prethodnih sezona neki će naredne godine zamijeniti odvažnijim, dok će drugi ostati vjerni neutralnoj paleti.

Foto: Unsplash

Ako ste raspoloženi za uljepšavanje enterijera, neizbježno je da ćete pasti na šarm elektric plave u svojoj dnevnoj sobi. Izdvajamo i ljubičaste tonove za retro šik momenat, cinober crvenu koja unosi toplinu u prostorije, te sunčanu žutu. Ako niste potpuno spremni preći na maksimalizam i nadograditi svoju paletu boja, vjerujemo da ćete posegnuti za terakota i nježnoružičastom nijansom.

Komentirajte prvi

New Report

Close