FOTO: Genijalan način da mali stan učinite ugodnijim za život

Autor: Poslovni.hr , 21. kolovoz 2022. u 09:59
Foto: Pixabay

Uz kreativno razmišljanje i nekoliko manjih preinaka, možete učiniti svoj dom prostranijim i organiziranijim

Kako bi život bio lijep kad bismo svi mogli živjeti u velikim domovima i imati mjesta za sve? Najbolja alternativa je smisliti načine da bilo koja soba u vašoj kući izgleda veće nego što jest. Uz kreativno razmišljanje i nekoliko manjih preinaka, možete učiniti svoj dom prostranijim i organiziranijim. U nastavku donosimo deset pametnih trikova koji će učiniti da zavolite svoj mali dom, piše Mydiwise.

1. Pretvaranje kvake u držače šalova

Kvake ne samo da nam pomažu uhvatiti se za nešto tako da možemo otvoriti ormare, ladice i vrata, već imaju širu namjenu i primjenu.

Foto: Unsplasj

Primjerice, one vam mogu pomoći srediti onu hrpu šalova u ladici ili na podu ormara, jednostavno zalijepite dodatne kvake za vrata ormara i zavežite svoje šalove oko njih.

2. Iskoristite prostor ispod vašeg kreveta

Još jedan prostor koji propada je ispod kreveta. Umjesto da ga učinite domom prašine i raznih stvorenja, zašto ga ne biste iskoristili za čišćenje hrpe odjeće koju imate u ormaru? Prostor ispod kreveta odlično je mjesto za pohranu izvansezonske odjeće, ali da bi u tome uspjeli, morate pravilno izmjeriti krevet kako bi ladice koje ćete kupiti ili napraviti sami stale ispod kreveta.

3. Drvene kutije pretvorite u organizatore za igračake

Drveni sanduci neki su od najsvestranijih i najjeftinijih predmeta koji se mogu pretvoriti u gotovo sve. Organizacija je uvijek izazov kada kod kuće imate djecu za koje se čini da imaju beskrajnu zalihu igračaka. Ne brinite, jer će vas drveni sanduci spasiti.

Foto: Unsplash

Pobrusite ih kako biste bili sigurni da su glatki i obojite ih bojama koje nisu samo privlačne djeci, već i bojama koje se dobro uklapaju u vaš dom. Sada imate mjesto gdje mališani mogu spremiti svoje knjige i igračke.

4. Smotajte odjeću za više prostora

Jedan od najčešćih problema je pravilno skladištenje odjeće, a na vama je hoćete li je slagati ili smotati. Opcija da smotate odjeću je lakša, pa je praktičnije za sve koji imaju ograničeno vrijeme, a motanjem odjeće štedite i više prostora.

Foto: Pixabay

5. Nađite mjesto za vaše torbe kako se ne bi deformirale

Žene vole skupljati torbice, a većina ih se ne boji priznati da ima veliku kolekciju, neke čak i za posebne prigode. Ali te torbe nije uvijek lako pohraniti. Kada se ne skladište pravilno, torbice mogu izgubiti svoj oblik.Obične vješalice za vrata mogu vam pomoći u ovom problemu.

6. Još jedan sjajan način korištenja sanduka je i za pohranu odjeću

Ako vam nedostaje prostora u ormaru, upotrijebite sanduke za odlaganje odjeće. Napravite police za sanduke i obojite ih u skladu s dekorom i shemom boja vaše spavaće sobe.

7. Kutovi čine izvrsne prostore za police

Foto: Unsplash

Kutovi često postaju mrtvi prostori u vašem domu, a većina ljudi ne zna kakav potencijal ti prostori nose. Neiskorištene kutove u spavaćoj sobi možete pretvoriti u korisne police. Možete kupiti već napravljene police ili ih sami sastavite.

8. Razmislite o zidnim stolovima za više prostora

Ugodan radni prostor neophodan je ako želite obavljati svoje zadatke i dobro obavljati svoj posao, no stolovi mogu pojesti prostor, a ako ga već ima malo, imate problem.

Foto: Unsplash

Zidni stol je odgovor na taj problem, naime, ako se ne koristi, možete ga vratiti uza zid i spustiti ponovno kada trebate obaviti posao. Imate dovoljno prostora za rad bez trošenja prostora u sobi.

9. Dobro iskoristite svoj prijenosni stolić

Da nam netko ponudi doručak u krevetu do kraja života, sigurno ga ne bismo odbili. No zašto prijenosnom stoliću ipak ne bi dali drugu namjenu?

Foto: Unsplash

Možete ga koristiti kada želite raditi na laptopu dok ste u krevetu. Upravo je prave veličine — mobilan je, lagan i svestran. Stoga nemojte pogriješiti ograničavajući ga samo na povremeni doručak ujutro u krevetu.

10. Pletene košare za čuvanje svega i svačega

Tradicionalno izrađene od raznih biljnih materijala kao što su vrba, trska i bambus, pletene košare izvrstan su dodatak svakom domu. Savršeni su za sve, a u isto vrijeme vašem domu daju dodatni šarm.

Foto: Pixabay

Sigurno će pristajati u prostoriju bez obzira na temu vašeg uređenja. Nekoliko stvari koje možete pohraniti u pletene košare su igračke, jastuci, knjige i deke.

Komentirajte prvi

New Report

Close