Evo kako najbrže i najlakše ukloniti mirisa češnjaka s ruku

Autor: Poslovni.hr , 11. lipanj 2023. u 08:08
Foto: Pixabay

Sumpor je razlog zašto češnjak tako miriše.

Svi znamo koliko je češnjak savršen u tome da svako jelo učini slanijim. Također nije tajna da češnjak nudi mnoštvo nevjerojatnih zdravstvenih prednosti, od uništavanja gljivica do smanjenja rizika od srčanog i moždanog udara. Jeste li i vi poput mnogih ljudi koji obožavaju mnoge sposobnosti češnjaka osim vrlo oštrog mirisa koji ostavlja na vašim prstima svaki put kada ga ogulite, nasjeckate ili sameljete, i zato koriste puno manje češnjaka nego što je potrebno ili jednostavno preskaču njegovo korištenje?

Sumpor je razlog zašto češnjak tako miriše. Bez njega će češnjak sigurno biti ugodan za nos. Međutim, odsutnost sumpora nešto je što češnjaku također oduzima mnoge nevjerojatne pogodnosti koje nudi, piše Healtybuilderz.

Drugim riječima, ne preostaje nam ništa drugo nego prihvatiti sve što dolazi s češnjakom ako želimo da ova biljka i dalje čini naša jela izvanrednim mirisom i okusom, a naše zdravlje optimalnim. A što je s mirisom koji ostavlja na našim rukama? Naravno, možete više puta prati ruke sapunom i vodom dok miris potpuno ne nestane. Ili možete isprobati neke od ovih savjeta za uklanjanje mirisa češnjaka s ruku.

Isperite sokom od limuna

Svatko tko voli potpuno prirodne lijekove za razne probleme ljepote zna da je limunov sok vrlo dobar za rješavanje tamne kože. Jeste li znali da možete računati i na sok od limuna svaki put kada vam ruke zaudaraju jakim mirisom češnjaka? Da biste ga primijenili, operite ruke sapunom i vodom. Nakon toga malo poprskajte ruke limunovim sokom. Umasirajte ga na kožu oko 30 sekundi, a zatim isperite vodom.

Ili se oslonite na krišku limuna sa solju

Neki se kunu u djelotvornost kriški limuna posutih solju u borbi protiv neugodnog mirisa koji češnjak zna ostaviti na rukama. Najbolje vrijeme za korištenje ovog kućnog lijeka je odmah nakon pranja ruku sapunom i vodom. Obratite posebnu pozornost na vrhove prstiju jer su oni na mjestima gdje je miris češnjaka najjači. Nakon toga temeljito operite ruke vodom.

Koristite pastu od sode bikarbone i soli

Imate osjetljivu kožu, a sok od limuna ili kriška limuna izazivaju peckanje koje ne možete podnijeti? Ne brinite jer još jedno rješenje koje vam može brzo ukloniti miris češnjaka s ruku je pasta od sode bikarbone i soli. Sve što trebate učiniti je pomiješati 2 žličice sode bikarbone i 1 žličicu soli. Dodajte nekoliko kapi vode dok ne dobijete pastu. Umasirajte ovu pastu na ruke nakon pranja sapunom i vodom. Nakon otprilike minute masiranja, pastu od sode bikarbone i soli isperite vodom.

Masaža s talogom kave

Posegnite za iskorištenim talogom kave u aparatu za kavu ako želite ruke osloboditi oštrog mirisa češnjaka. Morate ih nježno trljati po rukama nekoliko sekundi kako bi im dali dovoljno vremena da upiju miris češnjaka, a u isto vrijeme vaše ruke mirisale. Nakon toga talog kave isperite vodom. Ne samo da će vaše ruke mirisati bez češnjaka, već će izgledati i blistavo zahvaljujući dodatnom piling djelovanju!

Dočepajte se nehrđajućeg čelika

Ovo može zvučati kao babska priča, ali trljanje ruku o bilo koji predmet koji je od nehrđajućeg čelika zapravo djeluje poput magije! Evo razloga zašto ovo donosi rezultate: molekule sumpora i molekule nehrđajućeg čelika vole jedna drugu.

Ono što se događa kada trljate ruke o predmet od nehrđajućeg čelika je da molekule sumpora na površini vaših ruku skaču na molekule od nehrđajućeg čelika na predmetu po vašem izboru. Više puta trljajte ruke o zdjelu ili žlicu od nehrđajućeg čelika dok miris češnjaka potpuno ne nestane.

Komentirajte prvi

New Report

Close