Kod kuće često koristimo aluminijsku foliju, koja može biti odlična za zadržavanje sokova pri pečenju ribe, mesa, povrća… Ali je li aluminijska folija opasna po zdravlje?
Prvo treba reći da je aluminij svuda oko nas – on se također pojavljuje u prirodi i treći je najzastupljeniji element u zemljinoj kori. U svom prirodnom stanju, obično je vezan za druge elemente kao što su fosfati i sulfati, pa se osim u stvarima kao što su ambalaža za hranu, posuđe za pečenje, pa čak i kozmetika, nalazi i u zemlji, u našoj vodi za piće, te u našoj hrani – voće, povrće, meso, riba, žitarice i mliječni proizvodi.
Važna obavijest:
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Poslovni.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Poslovni.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.Uključite se u raspravu