Eksperti tvrde: Nova 2015. bit će godina video marketinga

Autor: Marta Duić , 24. prosinac 2014. u 16:03
Nove marketinške tehnologije omogućuju praćenje interakcija online publike i mjerenje uspješnost marketinških programa

Nove marketinške tehnologije omogućuju praćenje interakcija online publike i mjerenje uspješnost marketinških programa.

Pokažite, nemojte pričati. To je najjednostavnija, ali najmoćnija stvar koju u marketingu morate naučiti, kažu stručnjaci najavljujući trendove za 2015. godinu.

U današnje vrijeme treba staviti veći naglasak na sadržaj koji priča priču i plijeni pozornost publike, a video je, dodaju, idealan format za brzo preuzimanje pozornosti već zauzete publike. Vizualni sadržaji omogućuju snažno pripovijedanje u kratkom, ali lako pamtljivom formatu u kojem gledatelji mogu uživati, a da se pritom njihovo zadovoljstvo i reakcije mogu mjeriti. Danas u mnoštvu medija treba znati povećati svoje komercijalne izglede koristeći sadržaj koji zabavlja, nadahnjuje i educira publiku odnosno potencijalne kupce o tome tko ste vi, što želite i nudite.

 

96posto

raste šansa da će primatelj otvoriti komercijalni e-mail ako sadrži video

Dominacija interneta
U doba dominacije internet medija video sadržaj postao je pouzdan način za povećanje broja klikova. Jednostavno rečeno, "play" za reprodukciju sadržaja postao je najsnažniji poziv na akciju na webu. Istraživanja pokazuju da 65% korisnika interneta gledati više od tri četvrtine sadržaja u određenom videu, dok je istodobno pravi  izazov postići da kupac pročita toliko velik dio teksta. U godini koja je pred nama video sadržaji postat će sastavni i najpoželjniji dio marketinga. Nove marketinške tehnologije omogućuju praćenje interakcija online publike i mjerenje uspješnost marketinških programa. Marketinški stručnjaci mogu steći uvid u stvarnu privrženost publike i u gledanost njihovih video zapisa te time poboljšati svoje pristupe i privući novu publiku. 

Dragocjena analitika
Uskoro više neće biti važan broj ljudi koji je pogledao vaš video, već tko ga je gledao i kako to doprinosi ostvarenju vaših marketinških i prodajnih ciljeva. Prateći podatke o korištenju i gledanju možete poboljšati rezultate, promijeniti segmente ponude i vaš način komunikacije s kupcima. Možete pratiti koliko pojedinac ostaje zainteresiran za vaš videozapis što vam olakšava razlikovanje pojedinih grupa kupaca pa tako i formiranje prodajnih strategija. Koristite li video analitiku vaš odnos s kupcima će se poboljšati, obećavaju marketinški stručnjaci.  

 

90posto

kupaca kaže da im video reklama pomaže donijeti odluku o kupnji

YouTube kanal

Prednosti i mane

YouTube je odličan kanal za distribuciju videa koji može pomoći proširiti doseg i privući nove korisnike. No, to ne bi trebalo biti jedino mjesto na kojem se distribuira video sadržaj, niti bi trebao biti jedina platforma za video ugrađena na web stranicu ili na stranicu vaše društvene mreže. Iako YouTube nudi povoljno rješenje za video hosting, nedostaju mu alati kojima ćete integrirati vaš brend ili sadržaj marketinškog programa te vam ne nudi podatke i alate kojima ćete analizirati svoju publiku.

Komentari (1)
Pogledajte sve

To će sigurno biti tako, a kao što se kaže, “slika govori 1000 reči” je u ovom slučaju tačna, bilo da je fotografija ili video. Video + viralno!

New Report

Close