Ekskluzivna Porsche Panamera: plemenita poput platine

Autor: Poslovni dnevnik , 11. studeni 2021. u 22:00
Ekskluzivno izdanje Porsche Panamere odlikuje se platinastim lakiranjem svilenkastog sjaja/PORSCHE

Riječ je o posebnom modelu Panamere, njezinoj Platinum verziji, koja će službenu premijeru imati na tom američkom automobilskom sajmu.

Za pet dana publika Auto Showa u Los Angelesu imat će priliku prvi put vidjeti jedno ekskluzivno Porscheovo izdanje. Riječ je o posebnom modelu Panamere, njezinoj Platinum verziji, koja će službenu premijeru imati na tom američkom automobilskom sajmu.

Ne treba čuditi što su upravo Sjedinjene Američke Države odabrane za “pozornicu” ovog debija, jer riječ je o tržištu koje je najviše poguralo odlične prodajne rezultate Porschea u prva tri ovogodišnja kvartala.

U Americi je u devet mjeseci 2021. godine rezultat ovog njemačkog proizvođača uzletjeo 30 posto nakon prodanih 51.615 vozila. Značajan skok potražnje Porsche je ostvario i globalno, i to pandemiji unatoč. Prodaja je u prva tri ovogodišnja tromjesečja ukupno narasla za 13 posto u odnosu na isto razdoblje 2020.

A upravo je prošle godine, usred globalnog ljetnog lockdowna, Porsche predstavio “facelift” druge generacije Panamere, modela koji je označio važnu prekretnicu u poslovanju ovog antologijskog brenda, koji je hrabro odlučio spojiti sve čari istinskog trkaćeg automobila i ekskluzivne poslovne limuzine.

Foto: Porsche

A dok poklonici ovog automotive “dragulja”, iščekuju posve novo izdanje po svemu toliko posebnog modela, Porscheovi konstruktori uspjeli su dodatno “potpaliti” njihov interes upravo Platinum Panamerom.

“Ovo posebno otmjeno izdanje modela Panamera, Panamera 4 i Panamera 4 E-Hybrid odlikuju decentna obilježja u dizajnu s platinastim lakiranjem svilenkastog sjaja, u kombinaciji s proširenom serijskom opremom.

Iznimno tražene opcije koje su od velike koristi za kupca kod Platinum Edition su već su serijski sadržane. Tu spadaju i adaptivni zračni ovjes uključujući PASM, PDLS Plus, panoramski krovni sustav, asistent za parkiranje s kamerom za vožnju unazad, a kod hibridnih modela on-board punjač sa snagom punjenja od 7,2 kW”, preciziraju u Porscheu.

Poslastica su svakako platinasto lakirani 21“ Exclusive Design Sport naplatci, crni sportski završeci ispušnih cijevi, ostakljenje za privatnost, crne ukrasne letvice bočnih prozora visokog sjaja…

Inače, Porsche još nije otkrio kada će posve nova Panamera biti predstavljena tržištu, no kako se aktualno izdanje nudi u zavidnom broju izvedbi, a sada je ta “lepeza” dodatno proširena ovim ekskluzivnim Platinum modelom, nema razloga sumnjati da će Panamera nastaviti svoj dobar tempo u ukupnim prodajnim rezultatima Porschea.

Komentirajte prvi

New Report

Close