Direktor ne želi zaposliti kandidate kojima telefonski broj sadrži broj 5

Autor: Poslovni.hr , 22. rujan 2022. u 09:36
Foto: Pixabay

Neobičan slučaj diskriminacije koji nema veze s kompetencijama kandidata niti njihovim radnim navikama, otvorio je debatu.

Kineski mediji pišu o bizarnom slučaju jedne kompanije za edukaciju u Guangdongu čiji direktor odbija prijave kandidata čiji telefonski brojevi imaju broj pet na petom mjestu znamenki jer ih smatra nesretnima.

Takvim je kandidatima predloženo da promijene svoje telefonske brojeve u slučaju da su doista zainteresirani za rad u kompaniji, prenosi Novi list.

Neobičan slučaj diskriminacije koji nema veze s kompetencijama kandidata niti njihovim radnim navikama, otvorio je debatu u Kini gdje je praznovjerje veliki dio svakodnevnoga života.

Oznaka #kompanija ne zapošljava ljude kojima je broj pet na petom mjestu znamenki, ubrzo se viralno proširila društvenim mrežama, a ljudi su šokirani.

Bloger “Jimenjun” koji se specijalizirao astrologiju i numerologiju objašnjava da je bizarni kriterij zapošljavanja vjerojatno inspiriran drevnim kineskim proročanstvom znanim kao “Book of Change” koji uključuje teoriju da je više “petica” smatrano nesrećom, prenosi Novi list.

Komentirajte prvi

New Report

Close