Dermatologinja otkrila zašto trebate oprati zube prije nego što operete lice

Autor: Poslovni.hr , 25. rujan 2022. u 08:50
Foto: Pixabay

Možda mislite da ste svoju jutarnju rutinu doveli do savršenstva, no možda biste ju ipak trebali preispitati, pogotovo ako perete lice prije nego što operete zube.

Naime, jedna dermatologinja otkrila je da je vrlo važno oprati lice tek nakon pranja zubiju jer bi u suprotnom to moglo štetiti vašoj koži.

“Bakterije u ustima iz pjene od paste za zube mogu uzrokovati akne na bradi, te mogu ostaviti ostatke paste za zube s vodikovim peroksidom, alkoholom, sodom bikarbonom i fluoridom na koži cijelu noć što nikako nije dobro”, objasnila je dermatologinja u videu kojeg je podijelila na svom Tik Tok profilu, gdje i inače dijeli savjete.

Potom je objasnila da to može uzrokovati i iritaciju i suhoću kože. Naglasila je da je zato vrlo važno da lice temeljito očistite i operete nakon pranja zubiju, kako biste uklonili sve tragove paste za zube i mirno legli spavati. Objašnjava i da je važno da pripazite kakvu pastu za zube kupujete, a pogotovo ako stavljate pastu na prištiće kako biste ih isušili. Primjerice, koncentracije koje su dobre za zube „pregrube“ su da ih se stavi na lice, jer pasta tada može isušiti te jako nadražiti kožu. Ako želite biti bez briga, pazite da koristite pastu čija formula nema dodatne izbjeljivače, zubne vodice ili boje, odnosno sve što može nadražiti kožu, prenosi Večernji list.

Komentirajte prvi

New Report

Close