Chefom godine proglašen Vjeko Bašić, a Monteu i Pelegriniju najviše kapica

Autor: Marta Duić , 06. travanj 2018. u 12:33
Foto: Gault&Millau

Prvo izdanje ovog prestižnog gastronomskog vodiča nastalo je u šest mjeseci, dostupno je na hrvatskom i engleskom jeziku, a uključuje 100 restorana, 100 vinarija i 50 pop up restoran.

Na 17. katu zagrebačkog hotela The Westin dodijeljena su prva Gault&Millau priznanja hrvatskoj gastronomiji. Prvo izdanje ovog prestižnog gastronomskog vodiča nastalo je u šest mjeseci, dostupno je na hrvatskom i engleskom jeziku, a uključuje 100 restorana, 100 vinarija i 50 pop up restoran.

Za chefa godine proglašen je Vjeko Bašić, chef restorana Konoba Boba s Murtera. S najviše kapica, točnije njih četiri nagrađena su dva restorana, rovinjski Monte i šibenski Pelegrini. Velikim chefom sutrašnjice za 2018. proglašena je Ana Grgić, chef restorana Zinfandel's u sklopu hotela Esplanade, a trofej za chefa tradicijske kuhinje za 2018. ponio je Branimir Tomašić, chef restorana Mala hiža.

Dodijeljeni su i trofeji u kategoriji Mladi talent 2018., Deniju Srdoču, chefu restorana Draga di Lovrana i Duji Kanajetu, chefu restorana Artičok. Trofej za najbolji POP 2018. pripao je splitskoj slastičarnici O'š kolač,  mlade slastičarke Tee Mamut. Payment Excellence Award restaurant powered by Mastercard nagrade dobio je restoran Foša , a Payment Excellence Award POP powered by Mastercard pripao je bistrou Otto&Frank.

˝Ovo je vodič koji želi sve restorane dobre kuhinje koji koriste lokalne namirnice staviti an jedno mjesto. Luksuz je u kvaliteti, a ne u cijeni i to j moto ovog vodiča. Drago mi je da je Hrvatska napredovala na polju gastronomije˝, istaknula je Ingrid Badurina Danielsson, direktorica Gault&Millaua za Hrvatsku.

Gala večeri prisustvovao je i Côme de Chérisey, predsjednik Gault&Millau International koji je istaknuo kako njeguju ključne vrijednosti koje su davnih dana postavljene u ovom vodiču i kako obraćaju široj kategoriji restorana.

˝Najvažnije je respektirati posao chefa, oni su ti koji stvaraju umjetnost od lokalnih namirnica˝, poručio je Côme de Chérisey.

Podršku projektu dalo je Ministarstvo turizma i Hrvatska turistička zajednica, a čestitke dobitnicima uputila je i Slavija Jačan Obratov, direktorica Sektora za upravljanje destinacijom i podršku razvoju ponude istaknuvši kako nas vodič poput ovog stavlja na svjetsku gastro kartu.

Komentirajte prvi

New Report

Close