Na 17. katu zagrebačkog hotela The Westin dodijeljena su prva Gault&Millau priznanja hrvatskoj gastronomiji. Prvo izdanje ovog prestižnog gastronomskog vodiča nastalo je u šest mjeseci, dostupno je na hrvatskom i engleskom jeziku, a uključuje 100 restorana, 100 vinarija i 50 pop up restoran.
Za chefa godine proglašen je Vjeko Bašić, chef restorana Konoba Boba s Murtera. S najviše kapica, točnije njih četiri nagrađena su dva restorana, rovinjski Monte i šibenski Pelegrini. Velikim chefom sutrašnjice za 2018. proglašena je Ana Grgić, chef restorana Zinfandel's u sklopu hotela Esplanade, a trofej za chefa tradicijske kuhinje za 2018. ponio je Branimir Tomašić, chef restorana Mala hiža.
Važna obavijest:
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Poslovni.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Poslovni.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.Uključite se u raspravu