Svaka hrana može uzrokovati trovanje, no postoje zloglasne namirnice koje nose više rizika od trovanja. Drugim riječima, one često sadrže štetne mikrobe zbog kojih se možete ozbiljno razboljeti. Opće je poznata stvar da sirova hrana životinjskog porijekla spada među najrizičnije namirnice kad je u pitanju trovanje hranom, piše Cookist.
To uključuje slabo kuhano meso, sirova ili mekano kuhana jaja, nepasterizirano (sirovo) mlijeko kao i sirove školjke. Naravno da i voće i povrće može biti kontaminirano, ali šanse su puno manje. Također je važno napomenuti da svaka hrana može biti kontaminirana iako se od nje ne morate razboljeti. Ovo su namirnice koje najčešće uzrokuju trovanje hranom i kako ga izbjeći.
Važna obavijest:
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Poslovni.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Poslovni.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.Uključite se u raspravu