Jeftino i brzo odčepite odvode, većinu sastojaka imate u kućanstvu

Autor: Poslovni.hr , 14. svibanj 2022. u 09:05
Foto: Pixabay

Često su uzrokovani nakupljanjem hrane, masnoće i dlaka koje su se skupile tijekom vremena, što otežava prolazak vode

Jake kemikalije i proizvodi za izbjeljivanje mogli bi biti vaša prva točka poziva, no ipak postoji mnogo prirodnih lijekova koje možete koristiti za začepljene odvode, javlja Express.

“Začepljeni odvodi su jedna od malih životnih smetnji, ali ponekad problem može biti toliko ozbiljan da popravak koštati neočekivano mnogo. Često su uzrokovani nakupljanjem hrane, masnoće i dlaka koje su se sakupile tijekom vremena, što otežava prolazak vode. Posebno mast može biti noćna mora koje se treba riješiti, ali na sreću postoji nekoliko trikova kako da se stvari ponovno pokrenu. Kada se borite sa  začepljenim odvodom, ponekad sve što trebate učiniti je prokuhati vodu u kuhalu za vodu, a zatim uliti malo kipuće tople vode u odvod. Korištenje tople vode za čišćenje začepljenja sudopera jedno je od najjednostavnijih i najjeftinijih rješenja”, kaže Chetan Mankar, operativni direktor osiguravajuće kuće za hitne slučajeve Smart Cover.

Prema riječima stručnjaka, korištenje sode bikarbone i octa za čišćenje začepljenog sudopera prirodna je alternativa kemijskim sredstvima za čišćenje odvoda. Najprije šalicom uklonite višak vode koja stoji u sudoperu, a zatim žlicom stavite jednu šalicu sode bikarbone u odvod. Gurnite prah u cijev ako je potrebno. Zatim ulijte šalicu bijelog octa u odvod. Držite čep ili poklopac na otvoru za odvod pokrivenim i ostavite smjesu da odstoji petnaest minuta. Nakon petnaest minuta skinite poklopac i pustite vruću vodu da teče kroz odvod.

Komentirajte prvi

New Report

Close