Biljke nakon godišnjeg odmora: Nije važno samo ih zaliti, treba napraviti još nešto

Autor: Poslovni.hr , 31. kolovoz 2022. u 13:04
Foto: Unsplash

Osim čišćenja prašine koja se nataložila dok ste bili odsutni, ovo će suhom tlu dati prijeko potrebno namakanje

Kada se vratite s godišnjeg odmora, nije dovoljno samo zaliti biljke. Prema Sonam Adityi, osnivačici Plant Shoppea, biljkama uvijek trebate i poprskati lišće. Najbolji način da to učinite je da svoje biljke stavite u sudoper ili pod tuš, i dobro ih istuširate, pazeći pritom da im se lišće i zemlja namoče, piše Mind Body Green.

“To je dobar način da biljke održavate čistima i da na njihovim listovima nema prašine, te da mogu obavljati fotosintezu”, objasnila je Aditya.

Osim čišćenja prašine koja se nataložila dok ste bili odsutni, ovo će suhom tlu dati prijeko potrebno namakanje. Rebecca Bullene, osnivačica trgovine Greenery NYC, tvrdi da, ako ju neko vrijeme ne zalijevate, vaša će zemlja biti jako tvrda i ljuskava, a stavljanje pod tuš sjajan način je da ju rehidrirate.

Osim toga, preporučuje se i da biljke tuširate vodom sobne temperature, jer će ih sve što je prevruće ili hladno šokirati. Upozorava se i na to da neće svaka biljka cijeniti mokro lišće.

Ako imate sukulente otporne na sušu ili izbirljive kalateje, zalijevajte ih do razine korijena kao i obično. Također, važno je da kod biljaka proučite lišće u potrazi za znakovima štetočina kao što su rupice i mreže.

Komentirajte prvi

New Report

Close