Američki profesor tvrdi: Razotkrio sam misterij čudovišta iz Loch Nessa

Autor: Poslovni.hr , 19. siječanj 2021. u 14:38
Foto; Silvia Kusidlo/DPA/PIXSELL

Istraživanje profesora Bauera koji je objavljen u znanstvenom časopisu pripada posljednjem u nizu radova koji ukazuju na to da zanimanje za Loch Ness čudovište ne prestaje.

Američki znanstvenik tvrdi kako je razotkrio misterij Loch Ness čudovišta. Naime, on smatra kako je ‘čudovište’ ustvari vrsta morske kornjače. U istraživanju profesoru Henryja Bauera stoji da Nessie pripada neotkrivenoj vrsti kornjača koja je ‘zarobljena’ u jezeru nakon što je došlo do povlačenje vode na kraju posljednjeg ledenog doba, prenosi Večernji list.

Samoprozvani fanatik za Loch Ness misterij odbacio je ideju da je biće u jezeru ustvari dinosaurus.

– Način na koji se opisuje Loch Ness čudovište već je viđen u opisu brojnih vrsta kornjača kao što je sposobnost disanja zraka na iznad vode kao i u vodi, provođenje vremena u dubokim vodama, ali i kretanje po tlu, sposobnost da se brzo kreće u vodi, kao i mogućnost da bude aktivan u jako hladnim vodama te relativno duge vratove.

Vrsta Loch Ness čudovište mora se tek otkriti i ima sličnost s vrstom velikih morskih kornjača koje postoje u određenim dijelovima oceana – smatra profesor.  Istraživanje profesora Bauera koji je objavljen u znanstvenom časopisu pripada posljednjem u nizu radova koji ukazuju na to da zanimanje za Loch Ness čudovište ne prestaje, piše Mirror.

– Sve upućuje na to da je riječ o životinjama koje provode većinu svojeg vremena u najdubljim dijelovima Locha. Nema dokaza koji upućuje na to da je riječ o monstruozno velikim jeguljama – napominje umirovljeni profesor.

Komentirajte prvi

New Report

Close