Aktivistica nakon 15 mjeseci sišla sa stabla

Autor: Poslovni.hr/Hina , 07. ožujak 2013. u 11:44
Ilustracija (Guliver/Thinkstock)

Njezin boravak na stablu, simbolu australske prirode, najdulji je u povijesti Australije, bilježe ekološke nevladine organizacije.

Australska ekološka aktivistica, koja se nastanila na jednom eukaliptusu prije 15 mjeseci prosvjedujući protiv sječe starih šuma u Australiji, morala je u četvrtak odustati od svoje akcije zbog šumskog požara.
Miranda Gibson, 31-godišnja nastavnica, smjestila se u prosincu 2011. na eukaliptus na Tasmaniji, južnom australskom otoku.

Sa 60 metara visine otad je na Facebooku vodila kampanju udruge "Still Wild Still Threatened". Na savjet svoje skupine, konačno je sišla obećavši nastavak akcije kad se ugasi požar koji hara na nekoliko kilometara udaljenosti. "Promjena smjera vjetra mogla bi brzo usmjeriti požar ovamo te ne bih imala vremena pobjeći", objasnila je ona novinarima.

Njezin boravak na stablu, simbolu australske prirode, najdulji je u povijesti Australije, bilježe ekološke nevladine organizacije. Godine 1995. na sjeveru države Queensland, Manfred Stephens proveo je 208 dana u sličnim uvjetima.

Komentirajte prvi

New Report

Close