73-godišnjakinji na prevaru pokušali uzeti novac, evo kako im je ‘smjestila’

Autor: Poslovni.hr , 26. siječanj 2022. u 09:31
Ilustracija: Pixabay

Baka nije puno razmišljala i pristala je igrati njihovu igru.

Grupa prevaranta s Long Islanda u New Yorku pokušala je prevariti 73-godišnju baku. Baka Jean ispričala je novinarima kako je dobila poziv od jednog muškarca koji je tvrdio da je njen unuk uhićen radi vožnje u pijanom stanju te kako treba platiti jamčevinu za njega u iznosu od 8000 dolara, prenosi Miss 7.

Jean je brzo shvatila da se radi o pokušaju prevare: “Znala sam da je pravi prevarant, ali znala sam i da neće mene prevariti’. Dodala je kako je odmah znala da se mora raditi o prevari jer njen unuk ne vozi. Prema priopćenju za javnost, prijevara je uključivala nekoliko poziva od različitih muškaraca. Jedan se pretvarao da je službenik iz pritvora, a drugi odvjetnik njena unuka, tražeći 8000 dolara kako bi ga spasio. Baka nije puno razmišljala i pristala je igrati njihovu igru te im smjestiti poput prave špijunke. Rekla im je da ima novac u kući i da moraju doći po njega. Usput je nazvala policiju kojoj je sve ispričala. Ubrzo se ispred vrata njene kuće našao muškarac koji je glumio službenika koji je došao pokupiti jamčevinu. Jean mu je pružila omotnicu u kojoj je, prema iskazu, bio toaletni papir.

Kad se muškarac zadovoljno okrenuo i krenuo prema autu misleći kako je bogatiji za 8000 dolara, zaskočili su ga policajci. Ispalo je kako je riječ o kriminalcu koji je već prije optužen za pokušaj velike krađe.

Komentirajte prvi

New Report

Close