Zašto odabrati dugoročni najam umjesto leasinga ili kupnje auta?

Autor: Promo , 26. listopad 2023. u 10:02
Foto: Viator drive

Upravljanje vozilima, troškovima, održavanjem i osiguranjem može biti kompleksno i skupo.

U današnjem poslovnom svijetu, tvrtke se suočavaju s mnogim izazovima kada je u pitanju upravljanje svojim voznim parkom. Upravljanje vozilima, troškovima, održavanjem i osiguranjem može biti kompleksno i skupo. No, dugoročni najam automobila sve je češće prepoznat kao idealno rješenje za tvrtke koje žele olakšati ove izazove.

Dugoročni najam vozila postaje sve popularnija opcija koja tvrtkama pruža veću fleksibilnost i učinkovitost u upravljanju flotom vozila, omogućavajući im da se usmjere na svoje osnovne poslovne aktivnosti bez brige o vlasništvu nad vozilima.

S obzirom da je primjetan kontinuirani trend rasta cijena u auto industriji, podrazumijevajući auto dijelove te održavanje i servis vozila, dugoročni najam se pojavljuje kao pametan financijski odabir brojnih tvrtki. Razlog tomu je fiksna cijena mjesečnog najma bez nepredvidljivih troškova jer su troškovi poput osiguranja, tehničkog pregleda, održavanja i servisa, zamjene i skladištenje guma, štete na vozilu, zamjenskog vozila, uključeni u cijenu najma. Mjesečna najamnina je fiksna te iz tog razloga olakšava planiranje i upravljanje troškovima što se odražava i na jednostavniji proces određivanja cijene usluge.

Jednu od ključnih prednosti zbog kojih se tvrtke odlučuju za dugoročni najam predstavlja “All – inclusive” usluga s pristupačnom cijenom. All – inclusive usluga podrazumjeva fleksibilno trajanje najma, asistenciju 24 sata dnevno, neograničen izbor modela vozila te prethodno navedeno osiguranje, održavanje vozila, zamjenu vozila, gume i štete.

Najbolju ponudu s ovakvom uslugom i pristupačnim cijenama nudi Viator Drive. Njihovu široku ponudu vozila možete pogledati na web stranici gdje je dostpna mogućnost online rezervacije, a nude i prilagođene ponude, uključujući posebne tarife i druge pogodnosti.

Dugoročni najam se nerijetko poistovjećuje s leasingom, ali važno je naglasiti razliku – čini administraciju značajno jednostavnijom te omogućava korisnicima da se fokusiraju na njihovu glavnu djelatnost. Osim toga, korisnici nisu kreditno obvezani ni u jednom trenutku bez obzira na period ugovorene usluge.

S druge strane, kupovina automobila često ispada preskupa i neisplativa investicija te su poslovni korisnici svjesni ove činjenice. Zbog previsokih cijena, porasta troškova održavanja, poslovni korisnici se sve češće okreću dugoročnom najmu vozila u odnosu na kupnju. Naravno, ne smije se ignorirati ni činjenica da se kupnjom automobila vlasnik veže na jedan automobil koji s godinama gubi na vrijednosti.

Durogoročni najam vozila korisnicima olakšava put do novog vozila jer se za pristupačnu cijenu dobije novo i sigurnije vozilo te kompletno održavanje istog.

Viatorovi stručni savjetnici će se pobrinuti da pronađete najbolje uvjete za vaše potrebe. Prilagođavaju uvjete i vrstu ugovora prema vašim potrebama čineći cijeli proces bržim i učinkovitijim.

S obzirom na sve navedeno, može se reći da dugoročni najam vozila postaje sve dominantniji oblik korištenja vozila kao i kraći najmovi pri kojima možete brže mijenjati vozila boljima, novijima i sigurnijima.

Komentirajte prvi

New Report

Close