Vlada izabrala nove članove uprave Ine

Autor: Marija Brnić , 30. ožujak 2020. u 18:03
Foto: Borna Filic/PIXSELL

Niko Dalić ostaje, a pet godina državu će u naftnoj kompaniji predstavljati Barbara Dorić i Darko Markotić.

Vlada je na telefonskoj sjednici odobrila imenovanje novih predstavnika države u Upravi Ine – jedini iz dosadašnjeg “trojca” novi mandat od pet godina dobio je Niko Dalić, poznat kao suprug bivše ministrice gospodarstva Martine Dalić, a u upravu ulaze Barbara  Dorić i Darko Markotić.

Barbara Dorić posljednje dvije godine direktorica je državne tvrtke LNG Hrvatska, a prethodno je u vrijeme kada je ministar gospodarstva bio Ivan Vrdoljak bila na čelu Agencije za ugljikovodike. Darko Markotić već je na menadžerskim pozicijama u Ini, poodavno  slovi kao Molov kadar. U Ini je od 2000., kada je došao kao pripravnik, a dvije godine kasnije postao je poslovni tajnik u Uredu člana Uprave za koordinaciju privatizacije. Postupno napreduje u korporativnoj skali, a 2008. imenovan je za direktora Korporativnih servisa umjesto Sandora Ledvaia.

U međuvremenu je Markotić bio i izvršni direktor za maloprodaju, a potom operativni direktor za usluge kupcima i maloprodaju, a prošlog ljeta “uklonjen” je s te pozicije i imenovan je savjetnikom uprave Ine.

Ivan Krešić i Davor Mayer, koji su u upravi Ine predstavljali državu proteklih devet godina, kako doznajemo, javili su se na javni natječaj koji je resorno Ministarstvo zaštite okoliša i energetike raspisalo početkom ožujka. Nadzorni odbor nove bi članove uprave trebao hitno imenovati, jer mandat istječe sutra, 31. ožujka.

Komentari (1)
Pogledajte sve

Hehe, standardno. Ako žele da ama baš ništa ne radiš i šutiš onda ideš u savjetnike.

New Report

Close