Država traži nove direktore u INA-i: Slobodna tri mjesta za Hrvate

Autor: Marija Brnić , 09. ožujak 2020. u 09:55
Foto: Zarko Basic/PIXSELL

Niki Daliću, Ivanu Krešiću i Davoru Mayeru ugovori istječu 30. ožujka. Ovaj menadžerski trojac državu u Ini, inače, predstavlja već punih devet godina, od veljače 2011.

Ministarstvo zaštite okoliša i energetike objavilo je natječaj za izbor novih predstavnika države u upravi Ine. Traže se tri člana, a prijave se prikuplja do 23. ožujka.


Postojećim predstavnicima države, Niki Daliću, Ivanu Krešiću i Davoru Mayeru, naime, ugovori istječu 30. ožujka, nakon što im je Nadzorni odbor na prijedlog Vlade prije godinu dana prolongirao mandat za još godinu dana. Ovaj menadžerski trojac državu u Ini, inače, predstavlja već punih devet godina, od veljače 2011. kada ih je potvrdio NO pod predsjedanjem Davora Šterna, a na tim pozicijama održali su se dok su se u Banskim dvorima promijenile četiri Vlade RH – Jadranke Kosor, Zorana Milanovića, Tihomira Oreškovića i Andreja Plenkovića. Ovaj menadžerski trojac zamijenio je u upravi naftne kompanije Tomislava Dragičevića, Josipa Petrovića i Dubravka Tkalčića, a sektorski su bili raspoređeni tako da je Dalić vodio brigu nad istraživanjem i proizvodnjom, Krešić nad preradom, a Mayer nad trgovinom i marketingom.

Uz tri hrvatska člana u Upravi Ine su i tri predstavnika mađarskog MOL-a – Sándor Fasimon, koji je i predsjednik uprave, te članovi Ákos Székely i Zsolt Pethő, a mandat im teče od srpnja 2018.

Komentirajte prvi

New Report

Close