VIDEO: Adrian Ježina: U rekordnom smo roku migrirali kompletan tehnički sustav i korisnike nismo oštetili za niti jednu lipu

Autor: Poslovni dnevnik , 01. listopad 2021. u 08:25

Preko milijardu i sedamsto milijuna kuna usmjerili smo u modernizaciju mobilne mreže i izgradnju najsuvremenije optičke mreže i sigurni smo da rezultati neće izostati – kako u pogledu korisničkog zadovoljstva, tako i u očekivanim prihodima, naglasio je u intervju za Poslovni TV Adrian Ježina, predsjednik Uprave Telemacha za Hrvatsku i Sloveniju. Dio je to odgovora na pitanje o migraciji poslovanja tj. odvajanja od  Tele2 Švedska koju su pratili određeni problemi i korisničko nezadovoljstvo.

„Migracijom smo prebacili sve  tehničke sustave iz centralnog sustava Švedskog Tele2 u lokalni Telemach Hrvatska, što će nam omogućiti lokalnu kontrolu sustava i poboljšanje korisničkog iskustva“, naglašava Ježina te nadodaje „u samo jednoj noći (1. rujna op.a.) odrađen je vrlo obuhvatan i zahtjevan proces migracije, a ovakve procese mogu pratiti i određene poteškoće. Neke od njih kratkoročno su mogli osjetiti i neki naši prepaid korisnici, a primjer je i situacija kad je sustav javljao da korisnik nema sredstava na računu. Važno je reći da sredstva niti u jednom trenutku nisu „nestala“ s računa, već bi s ponovnim pokretanjem mobitela raspoloživi iznos ponovno bio vidljiv. Nitko od naših korisnika nije oštećen za niti jednu lipu, a svima koji su osjetili poteškoće uplatili smo 35 kuna kao zahvalu za strpljenje“.

Za Poslovni TV Ježina govori i o ulaganjima, prihodima, očekivanjima ali i odgovara na pitanja o preuzimanju Optima telekoma, poslovanju kao dio United grupe te očekivanjima u godinama koje dolaze. Uvjeren da na hrvatskom tržištu ima mjesta za tri teleoperatera Ježina naglašava kako su ipak tu da preuzmu lidersku poziciju.

New Report

Close