PCP preuzeo još jednu renomiranu hrvatsku bolnicu, kreće stvaranje Aviva Medical Grupe

Autor: Marija Crnjak , 16. svibanj 2022. u 12:56
04.11.2014., Specijalna bolnica dr. Nemec, Matulji - Dr. Boris Nemec u svojoj ortopedskoj klinici. "nPhoto: Goran Kovacic/PIXSELL

PCP u ovoj godini planira još akvizicija vodećih igrača u privatnom zdravstvu. Njihov model je preuzimanje većinskog vlasništva, tako da se vlasnicima nudi ostanak u projektu.

Nakon Poliklinike Aviva, Poliklinike Dijagnostika 2000 te Uro centra, investicijsko društvo Provectus Capital Partners (PCP)  preuzeo je i Specijalnu bolnicu za ortopediju i opću kirurgiju dr. Nemec iz Matulja, javljaju iz PCP-a, te dodaju kako je ovom akvizicijom započeo proces stvaranja Aviva Medical Groupe.  Ovo je nastavak konsolidacije sektora privatnog zdravstva s kojom je PCP krenuo lani, a ovo je im je treće ulaganje u ovoj godini.

Specijalna bolnica dr. Nemec prva je hrvatska privatna specijalna bolnica za ortopediju s tradicijom od preko 18 godina, čiji liječnički tim obavlja preko 1000 operativnih zahvata i više od 5000 specijalističkih pregleda godišnje. Bolnica raspolaže s tri operacijske sale, četiri specijalističke ambulante, sedam dvokrevetnih apartmana, fizikalnom terapijom te dijagnostičkom opremom poput uređaja za magnetsku rezonanciju snage 3 Tesla.

”Iznimno smo ponosni što nam se u Aviva Medical Group pridružuje renomirana Specijalna bolnica za ortopediju i opću kirurgiju dr. Nemec. Nastavljamo s našom strategijom okupljanja vrhunskih privatnih ustanova kako bi korisnicima pružili što širi spektar specijalističkih djelatnosti uz najvišu moguću kvalitetu usluge, a zdravstvenim ustanovama u sklopu grupacije omogućili još snažniju tržišnu poziciju i kontinuirano investiranje u podizanje razine naših usluga”, izjavio je Igor Čičak, predsjednik Uprave i glavni partner PCP-a te predsjednik Upravnog vijeća Avive.

”Ulazak pod okrilje Aviva Medical Group predstavlja novu fazu u razvoju naše bolnice koju sa svojim timom gradim od 2004. godine. Na taj način smo osigurali dodatnu stabilnost i dugoročan strateški fokus na jačanje našeg tima kao i kontinuirane investicije u ponudu i kvalitetu”, izjavio je Boris Nemec, osnivač i ravnatelj Specijalne bolnice dr. Nemec.

Kako je nedavno u razgovoru za Poslovni dnevnik pojasnila Nevenka Kovač, ravnateljica Poliklinike Aviva, PCP u ovoj godini planira još akvizicija vodećih igrača u privatnom zdravstvu. Njihov model je preuzimanje većinskog vlasništva, tako da se vlasnicima nudi ostanak u projektu i sudjelovanje u daljnjem razvoju, s obzirom da se radi o poduzetnicima i liječnicima koji su uz svoje projekte vezani i osobno i profesionalno.

Grupa Aviva članicama nudi kapital za ulaganje u tehnologiju i ljude, knowhow, certificiranje, standardizaciju protokola, edukaciju.

Plan je razvijati i ojačati brojne djelatnosti (Aviva je trenutno registrirana za 23 djelatnosti), od dijagnostike, kardiologije, radiologije, fizikalne rehabilitacije, urologije, dermatologije nadalje. Usto će se osnovati posebna tvrtka za servisne nezdravstvene djelatnosti, kako bi se taj dio optimizirao.

Komentirajte prvi

New Report

Close