Provectus Capital Partners investirao u jednu od vodećih poliklinika u Hrvatskoj

Autor: Lucija Špiljak , 30. lipanj 2021. u 12:29
Srećko Srdjak / PD

Time su ostvarili svoje prvo ulaganje u dentalnom sektoru u RH.

Provectus Capital Partners (PCP), investicijsko društvo usmjereno na tržišta jugoistočne Europe, investirao je u Stomatološku polikliniku Arena iz Zagreba, jednu od vodećih poliklinika u Hrvatskoj. Time su ostvarili svoje prvo ulaganje u dentalnom sektoru u RH.

Investicija u Polikliniku Arena inače predstavlja drugu investiciju PCP-ovog fonda razvojnog kapitala ASEF (Adriatic Structured Equity Fund), koji podržavaju Europski investicijski fond i Hrvatska banka za obnovu i razvitak u sklopu CROGIP programa.

Kako se dalje navodi, PCP će s osnivačima Poliklinike Arena, Marinom Srdjak i Srećkom Srdjak, nastaviti partnerski raditi s ciljem daljnjeg unaprjeđenja i rasta poslovanja, koje uključuje i nove akvizicije komplementarnih poliklinika u RH i regiji.

Potencijal privatnog dentalnog zdravstvenog sektora

Tom prilikom je Igor Čičak, predsjednik Uprave i glavni partner PCP-a, istaknuo kako privatni dentalni zdravstveni sektor u Hrvatskoj ima snažan potencijal rasta i razvoja.

“Polikliniku Arenu prepoznali smo kao izvrsnu ustanovu koja pruža vrhunske usluge po mjeri pacijenata, koristeći najmoderniju tehnologiju i materijale iznimne kvalitete. Poliklinika Arena izgradila je odličan tim profesionalnih djelatnika te zadnjih nekoliko godina ostvaruje značajne stope rasta poslovanja. Kroz partnerstvo sa osnivačima, PCP planira realizirati strategiju daljnjih ulaganja u konsolidaciju sektora privatnih stomatoloških usluga u RH, i šire u regiji”, rekao je Čičak.

‘Ovo je priznanje cijeloj struci’

Na čelu Poliklinike Arena ostaje upravljački tim predvođen ravnateljem poliklinike, dr. med. dent. Srećkom Srdjakom.

Poliklinika Arena osnovana je prije 10 godina, a pacijentima nudi stomatološke usluge iz područja parodontologije, oralne kirurgije, protetike, endodoncije, ortodoncije i estetske stomatologije u 11 moderno opremljenih ordinacija Zapošljava više od 60 visokostručnih i profesionalnih djelatnika iz svih grana stomatologije.

“Stomatologija u Hrvatskoj je na visokoj razini, što je i prepoznato u široj regiji, iz koje nam dolazi sve više pacijenata. Investiciju PCP-a, kao prvu takvu investiciju u stomatološku polikliniku u Hrvatskoj, gledamo u kontekstu još jednog priznanja cijeloj struci, a onda i našem vrijednom radu. Investicija će nas još više ojačati i omogućiti dodatna ulaganja i u ljude i u opremu, kao i dodatan iskorak na tržištu”, rekao je ravnatelj Srećko Srdjak, dr. med. dent.

Komentirajte prvi

New Report

Close