Novi šok za Zračnu luku Zagreb: Poznati avioprijevoznik dugoročno se povlači s hrvatskog tržišta

Autor: Poslovni.hr , 30. studeni 2020. u 09:03
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

Kompanija je 01. rujna 2018. godine pokrenula redovnu liniju između Seula i Zagreba s tri leta tjedno.

Najveći južnokorejski avioprijevoznik, Korean Air, dugoročno se povlači s hrvatskog tržišta, javlja portal Croatian aviation. Kompanija je zatvorila prodaju na liniji Seul – Zagreb – Seul za 2021. godinu.

Kompanija je 01. rujna 2018. godine pokrenula redovnu liniju između Seula i Zagreba s tri leta tjedno; utorkom, četvrtkom i subotom zrakoplovima tipa A330-200 koji u floti ovog prijevoznika imaju kapacitet od 218 putnika. U prva dva mjeseca linija Seul – Zagreb bila je jedna od top 3 linije u cijeloj mreži Korean Aira.

Linija je u zimskom redu letenja 2018./2019. godine prometovala u povratku preko Zuricha (Seul – Zagreb – Zurich – Seul), a u proljeće 2019. godine (s krajem ožujka) linija je ponovno bila direktna, prometovala je tri puta tjedno, dok je u rujnu uveden i četvrti let tjedno, svakog petka.

Karte na direktnoj liniji bilo je moguće kupiti za letove od ožujka 2020. godine, no zbog utjecaja pandemije kompanija je sve letove prema Zagrebu za ovu godinu otkazala, otpustila djelatnike u Hrvatskoj te zatvorila svoj ured u zračnoj luci.

Gotovo do jučer, u prodaji su bili letovi na ovoj liniji za ljeto 2021. godine, no isti su sada nedostupni za booking, pa je očito da se Korean Air sljedeće godine neće vratiti u Zagreb, piše Croatian Aviation.

Komentirajte prvi

New Report

Close