Posao po mjeri
Promo

Nove HEP-ove punionice u Nacionalnom parku Plitvička jezera

Prolazite li područjem Plitvičkih jezera u električnom vozilu, od ovog proljeća imate priliku napuniti mu baterije na tri lokacije u Nacionalnom parku Plitvička jezera.

Promo
13. svibanj 2024. u 14:15
FOTO: Promo

​​Na području Nacionalnog parka Plitvička jezera HEP je sredinom travnja postavio ukupno 13 punionica za električna vozila – pet na ulazu 1 kod Ličke kuće, šest na ulazu 2 kod Hotela Jezero te dvije na ulazu u autokamp Borje. Od tog broja, 12  je zidnih („wallbox“ ) stanica za punjenje te 1 AC/DC punionica na ulazu 1 ( Lička kuća) na kojoj se istovremeno mogu puniti dva vozila.

Punionice za električna vozila u Nacionalnom parku Plitvička jezera izgrađene su na temelju Sporazuma o suradnji na razvojnom projektu HEP-a za izgradnju infrastrukture za punjenje elektromotornih vozila između Hrvatske elektroprivrede d.d. i Javne ustanove Nacionalni park Plitvička jezera.

HEP d.d. je osigurao infrastrukturu, opremu i izvođenje radova, dok je Nacionalni park osigurao nesmetano korištenje parking mjesta za korisnike. Sve lokacije uključene su u Roaming sustav, kojim se i stranim državljanima omogućava jednostavnije korištenje punionica električnih vozila.

Izgradnja infrastrukture za napajanje električnih vozila unutar zaštićenog krajobraza od posebnog interesa za RH, koja doprinosi razvoj elektromobilnosti i dekarbonizaciji prometa na ovom posebnom području, uspješno je završena i ovo je prvi put da je HEP  punionice električnih vozila postavio na području nacionalnog parka što je zahtijevalo ishođenje posebnih dozvola.

Postavljanjem punionica u NP Plitvička jezera, HEP u svom portfelju pod brendom ELEN raspolaže s ukupno 286 javno dostupnih punionica.

Lokacije punionica dostupne su na internetskoj stranici https://elen.hep.hr/, a pretražuju se klikom na mapu Hrvatske i upisom željene lokacije.

New Report

Close