Messer Croatia Plin ulaže u industrijsku zonu Nemetin

Autor: Poslovni.hr/Hina , 18. veljača 2014. u 13:34
Foto: Marko Mrkonjic/PIXSELL

Vrijednost zemljišta iznosi nešto više od 744 tisuće kuna, ali kako je planirana investicija veća od milijun eura, grad daje olakšicu od 70 posto pa kupoprodajna cijena iznosi nešto više od 223 tisuće kuna.

Grad Osijek i tvrtka Messer Croatia Plin potpisali su danas predugovor o kupoprodaji više od osam tisuća kvadratnih metara građevinskog zemljišta u industrijskoj zoni Nemetin, gdje ova tvrtka planira izgraditi proizvodnu halu i upravnu zgradu.

Vrijednost zemljišta iznosi nešto više od 744 tisuće kuna, ali kako je planirana investicija veća od milijun eura, grad daje olakšicu od 70 posto pa kupoprodajna cijena iznosi nešto više od 223 tisuće kuna.

Predsjednik Uprave Messer Croatia Plina Robert Mustač kazao je kako se u zoni Nemetin planira izgradnja hale za proizvodnju tehničkih plinova, punionica kisika i ugljičnog dioksida, u drugoj fazi i punionica dušika, a vrijednost investicije procjenjuje se na 1,2 milijuna eura. Završetak investicije očekuje najkasnije do kraja iduće godine.

Podsjetio je kako je ta tvrtka u prosincu 2012. godine u svoj sustav integrirala gospodarsku cjelinu tehnički plinovi osječkoga "Vodovoda", a kako se, zbog ugovorne obveze, moraju izmjestiti iz gradskog središta, izgradnjom pogona u industrijskoj zoni planiraju očuvati postojeću zaposlenost i povećati produktivnost, a u bliskoj budućnosti očekuju i povećanje zapošljavanja.

Gradonačelnik Osijeka Ivan Vrkić kazao je kako je, nakon potpisivanja s tvrtkom Lagermax, ovo drugi ugovor o kupnji zemljišta u ovoj zoni, a nastavljaju se razgovori i s drugim zainteresiranim ulagačima. Dodao je kako grad ima obvezu da ove godine završi izgradnju infrastrukture u zoni, za što su sredstva osigurana pa će zona biti spremna za dolazak ulagača.

Naveo je kako su ga predstavnici Messera izvijestili da se potrošnja njihovih plinova na ovome području postupno povećava, što, kako drži, pokazuje trend rasta gospodarskih aktivnosti.

Komentirajte prvi

New Report

Close