Lidl i Spar ubrzano stižu Konzum, dm s 10.000 plaće i dalje nedostižan

Autor: Poslovni.hr , 18. lipanj 2019. u 09:13
Foto: Duško Marušić / Pixsell

Proteklu godinu obilježio je i snažan rast plać.

Nakon dvije godine izbivanja zbog sloma Agrokora na listu top 10 maloprodajnih lanaca vratio se Konzum s prihodima još uvijek dvostruko većim od drugog, Lidla.

Ali dok Konzum stoji, konkurencija grabi velikim koracima naprijed pa se razlika među vodećima ubrzano smanjuje, piše tportal.

Kad je riječ o profitabilnosti, situacija nije tako bajna. Unatoč rastu prihoda, četiri od deset najvećih poslovalo je s gubitkom. Najveći gubitnici bili su Konzum i Tisak, a umjerene minuse pretrpjeli su Spar i Kaufland. S druge strane, najveću zaradu ostvario je Lidl, slijede Müller i Pevec.

Proteklu godinu obilježio je i snažan rast plaća, a prosječna plaća u većini lanaca premašila je granicu od 5000 kuna. Među trgovcima hranom po nagrađivanju radnika odskaču Lidl i Kaufland, dok je u široj konkurenciji nedostižan dm s prosjekom od gotovo 10.000 kuna.

Komentari (2)
Pogledajte sve

Ne iznenađuju me ovi podaci jer u Lidlu[/url] kupujem već godinama i sestra je radila tamo 3 godine kao blagajnica i plaće jesu takve kakve se spominju u članku. Lidl će uskoro na prvo mjesto i stvarno zasluženo

Nisu li već komični ti rezultati gdje Kaufland 20 godina ne uspijeva ostvariti dobit? Tko tome više vjeruje? A budući da su ista ekipa, živo me zanima zašto je Lidl iskazao toliku dobit i koliko je i je li uopće poreza platio.

New Report

Close