Hyundai prekida projekte s Rimac grupom?

Autor: Poslovni.hr , 02. svibanj 2022. u 16:29
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

Hyundaijev odnos s Rimcem se zakomplicirao jer se hrvatska tvrtka dodatno povezala s Porscheom.

Hyundai Motor prekida suradnju na projektima s Rimac grupom, navode izvori, nakon što je hrvatski proizvođač produbio veze s Porscheom, piše Automotiive News Europe.

Hyundai i sestrinska tvrka Kia Motors zajedno su uložili 80 milijuna eura u Rimac Automobile 2019. godine i tako preuzeli 12% dionica hrvatske startup tvrtke, piše Večernji list.

Nakon toga Hyundai je predstavio dva projekta, dva konceptna ekološka sportska automobila iz portfelja svog sportskog podbrenda “N” : električni sportski automobil Prophecy N  i sportski automobil na gorive ćelije Nexo N.

Hyundaijev odnos s Rimcem se zakomplicirao jer se hrvatska tvrtka dodatno povezala s Porscheom. U zadnjih godinu dana njemački proizvođač sportskih automobila je s 10% udjela u Rimac grupi stigao je do 24% udjela.

Uz to, u sklopu partnerstva s Porsheom, Rimac grupa je preuzela upravljanje proizvođačem superautomobila Bugattijem od Volkwsagen grupe, koja je vlasnik Porschea. Ipak, izvori kažu da će Hyundai i Rimac okončati projekt električnog sportskog automobila, a očekivani datum lansiranja automobila je početak 2023. godine. “Radimo na dva projekta s Hyundaijem, a jedan je već ostvaren.

Nekoliko drugih budućih inicijativa su u fazi dijaloga”, rekla je glasnogovornica Rimac Automobila Automotive Information Europe. Rimac je zanijekao da je Porscheov pojačan utjecaj unutar tvrtke izazvao razdor s Hyundaijem.

 

Komentirajte prvi

New Report

Close