Godinu dana od akvizicije Typeqast nastavlja s novim imenom – Valcon

Autor: Poslovni.hr , 20. siječanj 2023. u 13:09
FOTO: PD

Typeqast je softverska agencija koja je krenula iz Splita 2017. godine kao tim od 11 ljudi, a već u prvoj godini narasli su na 45. Peti rođendan proslavili su s gotovo 450 zaposlenika i 70 aktivnih projekata koje rade mahom za klijente zapadne Europe, Velike Britanije i SAD-a.

Prošle godine u ovo vrijeme akvizirao ih je nizozemski Valcon koji je preuzimanjem Typeqasta ojačao svoj tehnološki i podatkovni segment poslovanja, a godinu dana od akvizicije Typeqast postaje punopravni član Valcon grupe i u skladu s tim poslovanje nastavlja pod novim imenom – Valcon i novim vizualnim identitetom.

Valcon, inače tvrtka za savjetovanje, tehnologiju i podatke, akvizicijom Typeqasta došla je u Hrvatsku te dodatno učvrstila svoje ambicije za značajnim rastom u regiji jugoistočne Europe. Kroz Typeqast Valcon je dobio tvrtku s bogatim iskustvom i znanjem u razvoju softvera za zapadnoeuropske i američke klijente te je ušao u područje IT-ja.

Nekadašnji Typeqast, a sadašnji Valcon, urede ima u Zagrebu, Splitu, Rijeci i Osijeku, Nizozemskoj, Srbiji, Bosni i Rumunjskoj, a spomenuti rebranding odnosi se na sve urede. Valcon u Hrvatskoj nastavlja poslovati na isti način te kroz iste urede.

Kada je u pitanju Hrvatska, u posljednje vrijeme pojačano se bave low-code developmentom te imaju najveći tim koji radi na Mendix platformi. Unutar Valcona oformljen je i Data tim koji je u 2022. godini narastao iznad svih očekivanja, a značajan rast očekuje se i u budućnosti.

Mala fluktuacija zaposlenika, kao i pojačano zapošljavanje, generiraju potrebu za proširenjem kapaciteta hrvatskih ureda, točnije poduplali su se splitski, osječki i zagrebački ured.

Marko Barić, Splićanin, jedan od suosnivača Typeqasta i sada direktor hrvatskog Valcona smatra kako je partnerstvo s Valconom firmi dalo dodatnu snagu te kako će tako ubrzati sljedeće faze razvoja.

Unutar cijele Valcon grupacije trenutno je zaposleno 1300 ljudi.

 

Komentirajte prvi

New Report

Close