FOTO: U novi zagrebački coworking uložili 3 milijuna eura, po ovome se razlikuju od drugih

Autor: Marija Crnjak , 08. studeni 2021. u 14:39
FOTO: Press

Projekt je pokrenut na temelju globalnog iskustva Rent24 zajednice, jednog od vodećih svjetskih coworking operatera u vlasništvu Roberta Bukvića, poduzetnika hrvatskog porijekla koji je ovaj biznis razvio iz Berlina. 

Ukupno 3 milijuna eura uloženo je u još jedan coworking prostor u Zagrebu, Square One Coworking na Trgu žrtava fašizma koji je danas i svečano otvoren. Radi se o privatnim ulaganju Roberta Bukvića, osnivača globalne tvrtke Rent24.

Sam objekt obuhvaća 1.200 m2 uredskih prostora, a koncipiran je u formatu privatnih ureda za od jedne do osam osoba, dijeljenog radnog prostora te prostorija za sastanke, opuštanje i događanja raznih oblika. Od konkurencije se razlikuju po već uhodanom programu umrežavanja korisnika prostora Rent24 diljem svijeta i eventima, a ovaj projekt ujedno predstavlja i prvi coworking prostor s naglaskom na žensko poduzetništvo, istaknula je prilikom današnjeg otvaranja Klara  Rajnović, menadžerica poslovnog razvoja.

Jedan cijeli kat posebno je rezerviran za žene i sadržajima je prilagođen potrebama poduzetnica. Usto je pokrenut i program subvencioniranja samohranih majki i majki djece s teškoćama u razvoju, s dugoročnim ciljem osiguravanja besplatnog radnog prostora, a u pripremi je i igraonica za djecu.

“Vjerujemo da coworking prostori nisu trend, već dugoročno rješenje za sve vrste profesionalaca i industrija jer omogućuju hibridne koncepte rada. Naš je primarni fokus, uz osiguravanje kvalitetnog radnog mjesta, pružiti korisnicima kvalitetnu mrežu kontakata i potaknuti ih na međusobnu suradnju. Ponosni smo i na činjenicu da dajemo poticaj razvoju ženskog poduzetništva i pomažemo osnaživanju poduzetnica samohranih majki.”, istaknula je Klara Rajnović, dodajući kako je objekt prilagođen i epidemiološki, uvođenjem vrhunske ventilacije i klimatizacijskim sustavom.

Projekt je pokrenut na temelju globalnog iskustva Rent24 zajednice, jednog od vodećih svjetskih coworking operatera u vlasništvu Roberta Bukvića, poduzetnika hrvatskog porijekla koji je ovaj biznis razvio iz Berlina.

Kako bi se prostor predstavio i široj zajednici, u četvrtak će se održati “Dan otvorenih vrata”, uz after work party, sa živom svirkom i simboličnim znakovima pažnje za posjetitelje, najavljuju iz Square One Coworkinga.

Komentirajte prvi

New Report

Close