FOTO/VIDEO: Otvoren je jedinstveni real-estate kompleks u Hrvatskoj, sadrži 55 luksuznih vila i apart-hotel sa 197 apartmana

Autor: Tina Lakić , 30. lipanj 2023. u 07:00
FOTO: Press

Po svojim sadržajima i uslugama predstavlja vrhunski resort za odmor i stanovanje. Između ostalog, tu je i najveći rooftop infinity bazen u Europi. Investicija u ovaj kompleks vrijedna je više od 100 milijuna eura.

Petram Resort & Residences donosi novost u hrvatski turizam i ponudu Istre, kao jedinstveni hotelsko-rezidencijalni kompleks s integriranim premium sadržajima i uslugama koje jamče iskustvo odmora s pet zvjezdica. Petram je svečano otvoren ovog četvrtka u Savudriji, uz nazočnost velikog broja uzvanika iz društvenog i javnog života.

Riječ je o novoj velikoj investiciji MK Grupe u hrvatski turizam, vrijednoj preko 100 milijuna eura, koja je realizirana u partnerstvu s Aleksandar Grupom. Kompleks se prostire na gotovo 85.000 m2 i sadrži 55 vila i 197 apartmana modernog dizajna, izgrađenih prema najvišim standardima zelene gradnje. Uz smještajne kapacitete koji se mogu iznajmiti ili kupiti, u sklopu resorta gostima su na raspolaganju tri restorana, dva bazena, plaža, wellness i sportski sadržaji te upravljanje nekretninama uz 24-satnu podršku. Zaštitni znak Petrama je najduži infinity krovni bazen u Europi dug čak 105 metara.

U projektu izgradnje Petram Resorta u protekle dvije godine sudjelovalo je više od 100 građevinskih tvrtki, više od 60 dobavljača različite opreme te više od 1700 radnika. Ovo je druga velika investicija MK Grupe na području Savudrije, gdje već uspješno posluje hotel Kempinski Adriatic, koji je u vlasništvu ove tvrtke.

“Vjerujem kako će ovo ulaganje dodatno obogatiti turističku ponudu Istre. Drago mi je što ovaj premium turistički projekt poštuje sva načela održivosti, jer je to glavno strateško usmjerenje razvoja hrvatskog turizma“, istaknula je Nikolina Brnjac, ministrica turizma i sporta.

Službenom otvorenju Petram Resort & Residences nazočio je Vili Bassanese, gradonačelnik Grada Umaga, te je tom prilikom izjavio: “Koristi koje projekt Petram Resort nosi, kao što su utjecaj na zaposlenost, korištenje vrhunskih autohtonih proizvoda, na gourmet i sportski turizam, jesu u konačnici benefiti cijele zajednice”.

U ime investitora MK Group i Aleksandar Group govorio je Mihailo Janković, generalni direktor MK Group. „Ovaj projekt sinergija je bogatog iskustva koje Aleksandar Grupa ima u graditeljstvu s preko 2 milijuna izgrađenih četvornih metara i stručnosti MK Grupe koja već 15 godina posluje u luksuznim hotelima.

Ušli smo u ovaj projekt vjerujući u potencijal Savudrije, a Petram je za nas postao simbol nove, kozmopolitske Istre. Vjerujemo da smo svojim ulaganjem doprinijeli daljnjem razvoju ove destinacije“, rekao je Janković.

.

Komentirajte prvi

New Report

Close