Fortenova: Mirovinski fondovi neće biti suvlasnici

Autor: Poslovni.hr , 30. listopad 2022. u 22:00
Foto: Sasa Miljevic/PIXSELL

Ističu kako je kompanijski tim zajedno s pravnim savjetnicima osmislio kompleksan mehanizam, koji bi omogućio provođenje te transakcije u rekordnom roku, uz potpuno poštivanje zakona i sankcija uvedenih ruskim kompanijama.

Iz Fortenova grupe u petak su Hini potvrdili da unatoč znatnim naporima Uprave te kompanije kako bi hrvatskim mirovinskim fondovima omogućila kupnju 42,5 posto udjela, koji trenutno ima ruski Sberbank, oni ipak neće postati novi suvlasnici te grupe.

“Točno je da hrvatski mirovinski fondovi neće postati novi suvlasnici Fortenova grupe, iako je Uprava kompanije u zadnja dva mjeseca uložila znatne napore kako bi im omogućili kupnju udjela od 42,5 posto koji trenutno ima Sberbank”, odgovorili su iz Fortenove na upit Hine. Ističu kako je kompanijski tim zajedno s pravnim savjetnicima osmislio kompleksan mehanizam, koji bi omogućio provođenje te transakcije u rekordnom roku, uz potpuno poštivanje zakona i sankcija uvedenih ruskim kompanijama.

“Iako su tri od četiri mirovinska fonda donijela odluku o ulaganju, žao nam je što Nadzorni odbor AZ mirovinskog fonda, koji kao najveći obvezni mirovinski fond u Hrvatskoj upravlja mirovinama većine nas, nije prepoznao i iskoristio, vjerujemo, stvarno izvrsnu priliku za ulaganje u najveću maloprodajnu i prehrambenu kompaniju u ovom dijelu Europe”, navode iz Fortenove dodajući kako je Uprava grupe poduzela sve potrebne korake da bi se fondovima omogućila kupnja udjela Sberbanke.

Komentirajte prvi

New Report

Close