Društveno korisne kampanje i nagrađivana rješenja na gradskim ulicama

Autor: Promo , 19. prosinac 2022. u 14:40
Foto: Go2Digital

Godina za pamćenje. Odlični poslovni rezultati i sjajne brojke logična su posljedica izuzetno angažiranog rada i stalnog traženja novih kreativnih rješenja.

Godina na izmaku svima nam je priredila mnoga iznenađenja. Mi u tvrtki Go2Digital, kao uvjereni optimisti, pamtimo samo sretne dane, a iz onih malo manje sretnih izvlačimo dragocjene pouke za budućnost. Odlični poslovni rezultati i sjajne brojke logična su posljedica izuzetno angažiranog rada i stalnog traženja novih kreativnih rješenja. Ne možemo izdvojiti jednu najdražu kampanju, ali bismo ovim putem željeli zahvaliti svima vama koji ste se zabavili i educirali uz naše interaktivne vanjske formate. Našu su poslovnu godinu obilježile mnoge kampanje, no posebno mjesto pridajemo onima društveno korisnog karaktera: pamtimo hotel za pčele, znakovni jezik i kampanje usmjerene na dobrobit djece, poput suradnje s Crvenim nosovima i SOS Dječjim selom Hrvatska.

“Kao kompanija, u Go2Digital njegujemo višeslojnu odgovornost. Prije svega – prirodno i logično, tu je odgovornost za poslovne rezultate. No, jednako bitnom smatramo društvenu odgovornost. U tom smislu pokušavamo detektirati stvarne i goruće potrebe gdje svojim angažmanom možemo ostvariti najbolji mogući učinak,” ovako to za kraj godine objašnjava naš direktor, Edin Pašalić.

Ponosni smo na raj za pčele, ekološku kampanju koja potiče svijest o nevjerojatnoj važnosti tih malih zujavaca bez kojih bi život bio nemoguć. Zbog štetnog ljudskog utjecaja na prirodu pčele imaju sve manje pristupa svojim prirodnim nastambama i gube svoje domove. Srećom, postoje pojedinci i organizacije koje razmišljaju i o njima. Tako su A1 Hrvatska i Go2Digital predstavili projekt GigaBEEtno koji je doveo do postavljanja više od deset hotela za pčele: u Parku prirode Medvednica, Botaničkom vrtu i dodatnim lokacijama u Zagrebu. Nadamo se da ćete se pri prvom idućem susretu s tim malim stvorenjima sjetiti koliko su važne.

A nama je jednako važna i kampanja kojom smo učili Hrvate znakovnom jeziku. Procjenjuje se da svaki deseti Hrvat ima neki oblik oštećenja sluha stoga smo krenuli u iznimno toplu, ljudsku kampanju gdje smo pomoću interaktivnog ekrana na ulicama grada prolaznike učili hrvatskom znakovnom jeziku. Krenuli smo od osnova i pokazali vam kako znakovno reći “hvala”, “molim”, “mir” i “ljubav”, četiri predivne riječi koje su sjajan start za bolji suživot s osobama oštećenog sluha. Projekt je pokrenut na inicijativu tvrtke Reebok, a kampanju smo ostvarili u suradnji sa Savezom gluhih i nagluhih Grada Zagreba te medijskom agencijom Mediacom.

Moramo spomenuti i našu nagrađivanu kampanju Brigometar koja mjeri zabrinutost prolaznika koristeći umjetnu inteligenciju. Digitalni citylight uređaji postavljeni su u više hrvatskih gradova kako bismo se svi podsjetili koliko je važno brinuti za mentalno zdravlje. Ispitanici kojima je naš uređaj očitao najvišu razinu zabrinutosti upućeni su na besplatan preventivni zdravstveni pregled. Sjajan primjer tehnologije u službi zdravlja!

Da, bila je ovo velika godina za Go2Digital: hvala vam što ste prihvatili naše inicijative i komunicirali s našim interaktivnim uređajima. A za kraj nam ostaje najaviti još jednu vrijednu kampanju koja će se realizirati tijekom cijele 2023. godine. O čemu se radi? Primijetili smo da nestašica krvi u našim zdravstvenim ustanovama polako iz iznimke prerasta u pravilo. Znate li da je krv jedini lijek koji se ne može dobiti sintetskim putem? Zahvalni smo svima koji se odlučuju na plemeniti čin dobrovoljnog darivanja krvi, no postotak darivatelja u Hrvatskoj iznosi tek 4 %. Sve vas pozivamo da nam se iduće godine pridružite i podržite našu kampanju za promicanje dobrovoljnog darivanja krvi koju ćemo realizirati zajedno sa Hrvatskim zavodom za transfuzijsku medicinu. Za ovo darivanje potrebno je samo malo vremena i dobre volje, a vaša će donacija sigurno nekome spasiti život! Osim toga, ova donacija je dvosmjerna: darujući krv poklanjate sebi plemenitost. Ima li ljepše novogodišnje odluke?

New Report

Close