Doris Hsu iz Tajvana je dobitnica nagrade EY Svjetski poduzetnik godine

Autor: Poslovni.hr , 09. lipanj 2023. u 14:35
FOTO: Press

Tajvanska poduzetnica Doris Hsu, izvršna predsjednica kompanije GlobalWafers, dobitnica je nagrade EY Svjetski poduzetnik godine. Prema izboru osmeročlanog stručnog žirija ovogodišnjeg izbora koji organizira EY, u konkurenciji od 49 nacionalnih pobjednika iz 45 svjetskih zemalja, ova prestižna titula pripala je upravo Doris Hsu. Hrvatsko poduzetništvo u Monacu je predstavljao Vjekoslav Majetić, osnivač i vlasnik tvrtke DOK-ING.

Doris Hsu vidjela je potencijal u materijalima koji se nalaze na vrhu poluvodičke industrije – silicijskim pločicama – te danas pruža inovativna, napredna tehnološka rješenja vodećim proizvođačima čipova. Njena tvrtka GlobalWafers je najveći tajvanski i treći najveći svjetski proizvođač silicijskih pločica, a proizvodi GlobalWafersa su sastavni dio gotovo svih tehnologija u modernom društvu.

Inovativnost i razvoj hrvatskog poduzetništva predstavljao DOK-ING

Izbor za EY Svjetskog poduzetnika godine kontinuirano se održava od 2001. i okuplja najperspektivnije poduzetnike iz cijelog svijeta. Ove godine u konkurenciji najboljih je bio i hrvatski poduzetnik Vjekoslav Majetić, osnivač i vlasnik tvrtke DOK-ING, koji je u ožujku ove godine ponio titulu osmog hrvatskog EY Poduzetnika godine. DOK-ING se u domaćoj konkurenciji osim po sjajnim poslovnim rezultatima izdvojio i po društvenom doprinosu, budući da proizvodi i razvija robotizirane sustave posebne namjene koji štite ljudske živote u obavljanju najopasnijih poslova, primarno u razminiranju, vatrogastvu i rudarstvu.

Zadnjih nekoliko godina Majetić radi na razvoju novog postrojenja za zbrinjavanje otpada koji funkcionira na vrlo ekološki prihvatljiv način, a istovremeno je i ekonomski isplativ, s obzirom na produkte koje generira, a koji se mogu dalje koristiti. Tijekom više od tri desetljeća rada DOK-ING je ostvario poslovnu suradnju s vladama i ministarstvima, nevladinim organizacijama i agencijama te s komercijalnim tvrtkama u cijelom svijetu.

„Bilo mi je iznimno zadovoljstvo biti dio ovog programa, upoznati poduzetnike raznih profila iz cijelog svijeta te čuti njihove zanimljive i inspirativne priče. Čestitam svima koji su se natjecali za titulu EY Svjetskog poduzetnika godine, svi oni su dokaz da je ideju moguće pretvoriti u globalno priznati poduzetnički uspjeh“, poručio je Vjekoslav Majetić nakon proglašenja dobitnice nagrade EY Svjetski poduzetnik godine.

Nakon svjetske završnice, program EY Poduzetnik godine je ponovno aktivan na nacionalnoj, ali i globalnoj razini. Poduzetnike i njihove uspješne poduzetničke priče za ovaj je izbor već moguće prijaviti putem službene internetske stranice programa EY Poduzetnik godine.

Komentirajte prvi

New Report

Close