Dolazi nam Crni petak: Evo zašto će ove godine biti drugačiji

Autor: Poslovni.hr , 09. studeni 2020. u 08:31
Foto: Igor Šoban/PIXSELL

Nije iznenađenje da je istraživanje pokazalo kako je elektronika najpopularnija kategorija među potrošačima na Crni petak.

Pandemija je dovela do jačanje internetske trgovine, što je značajna promjena u odnosnu na dosadašnje trendove. Naime, većina kupaca koristila je Crni petak za osobno iskustvo kupovine: odlazak u trgovine, isprobavanje odjeće i osobno razgledavanje proizvoda prije kupnje. Ove godine neće biti tako. Internetska trgovina bit će u fokusu.

Donedavno se očekivalo da bi pandemija mogla obuzdati potrošnju. Međutim, čini se da su se kupci u zdravstvenoj krizi zaželjeli šopinga te jedva čekaju Crni petak i povoljne cijene kako bi si priuštili stvari koje nisu mogli kupiti u prethodnom dijelu godine, piše Točka na i.

Nije iznenađenje da je istraživanje pokazalo kako je elektronika najpopularnija kategorija među potrošačima na Crni petak. Prethodnih godina trgovci su davali velike popuste na elektroniku i kućanske uređaje. Takvi veliki popusti mogu se objasniti time što većina prodavača taj dan koristi kako bi se riješili starih modela pa popustima nastoje privući kupce koji nisu zainteresirani za najnovije modele.

Komentirajte prvi

New Report

Close