Digitalni nomadi u Zadru dobili ‘selo svoje malo’, pristigle prijave iz 15 zemalja, donosimo tjedne cijene najma

Autor: Marija Crnjak , 04. listopad 2021. u 07:02
Ponuda je dogovorena za 20 mobilnih kućica i 20 parcela/PD

Organizator projekta, platforma grabAhome, nada se da će ovo otvoriti put nekim novim, dugoročnijim ponudama.

Prvo selo za digitalne nomade u Hrvatskoj otvara se 10. listopada unutar zadarskog turističkog kompleksa Falkensteiner Hotels&Resorts, u organizaciji platforme za srednjoročni smještaj grabAhome.

Prilika je to za turističku tvrtku da napuni kapacitete van sezone, zbog čega će ovo selo biti otvoreno zasad do 31. ožujka, no ovo je prvi ovakav projekt u Hrvatskoj i sigurno će otvoriti put za neke nove, dugoročnije.

Smatra to Mario Mrkša, suosnivač i izvršni direktor platforme grabAhome, ujedno administrator Facebook grupe za digitalne nomade u Hrvatskoj koja broji već 7000 članova.

Povratak interesa

“Već je poznato da je puno digitalnih nomada, osoba koje mogu raditi i zarađivati iz bilo kojeg dijela svijeta, zainteresirano za boravak u Hrvatskoj, i taj je interes djelomično jenjao u pandemiji, no sada se opet vraća.

Njihov najveći problem je pronaći konkretno mjesto koje će im omogućiti sve sadržaje koje trebaju. Tako smo se mi kao platorma za srednjoročni smještaj posvetili najviše studentima i digitalnim nomadima, koji se o mogućnostima u Hrvatskoj uglavnom informiraju putem spomenute Facebook grupe, uz Reddit i neke specijalizirane forume”, pojašnjava Mario Mrkša za Poslovni dnevnik.

359

eura tjedno stoji najam cijele mobilne kućice

Tako je i došlo do suradnje s Falkensteiner grupom koja je i lani imala neke ponude za produljeni smještaj.

“Welcome home ambijent koji Falkensteiner nudi svojim gostima idealno odgovara i digitalnim nomadima, kao i privatnost, terasa, sunce, more, borova šuma, blizina grada.

Ponuda je dogovorena za 20 mobilnih kućica i 20 parcela. Za socijalizaciju, networking i sastanke na raspolaganju je coworking prostor u suradnji s Funimationom Borik te gratis dvorana. Dodatne aktivnosti koje im se nude na smještaju su SPA, gym, restorani, usluga pranja rublja”, doznajemo u Falkensteineru.

Posebnost – koncept coliving

Posebnost će biti koncept coliving u sklopu ovog sela, odnosno mogućnost dijeljenja kućica s cimerima, a minimalni boravak gosta je 15-30 dana. Od Mrkše doznajemo da će gostima biti na raspolaganju i voditelj zajednice zadužen za doček te organizaciju sadržaja i događanja. Radi se na dodatnoj suradnji s drugim partnerima u Zadru kako bi se omogućili dodatni sadržaji za goste.

Foto: PD

Cijene usluge će varirati ovisno o duljini boravka, a kako su nomadima na raspolaganju višesobne mobilne kućice, trenutno je definirano da će se smještaj u jednoj sobi naplaćivati 130 eura po tjednu, dok će najam cijele kućice stajati 359 eura.

Ponuda je vani od prošle srijede i do petka je već zabilježena 21 prijava iz 15 zemalja, što Mrkša drži odličnim odazivom. Javljaju se gosti iz cijelog svijeta – najviše prijava je iz SAD-a, ima Britanaca, Nijemaca, Poljaka, Talijana. Jedan gost je iz Nigerije, ima ih iz Izraela, Malezije, Kanade.

Najmlađem su 23 godine, najstarijem 61. Mario Mrkša kaže da zasad ne razmatraju suradnju s ostalim hotelskim kompanijama, jer se žele posvetiti Zadru i razviti što bolji koncept.

“No cilj nam je popularizirati ovaj koncept među različitim pružateljima usluga, lokalnim zajednicama, da ih se što više uključi i ponudi boravak digitalnim nomadima”, zaključuje naš sugovornik.

Komentirajte prvi

New Report

Close