Bugatti Rimac pokreće Painting Academy za specifično lakiranje i traži 50 radnika

Autor: Mladen Miletić , 19. listopad 2023. u 07:01
Traže se tehničari lakiranja u tri kategorije procesa rada - priprema, lakiranje i poliranje, Foto: PD

Plan je da tim počne s radom na Kampusu u suvremenoj lakirnici veličine 2000 kvadrata.

Bugatti Rimac, kompanija unutar Rimac Grupe fokusirana na dizajn, razvoj i proizvodnju hiperautomobila, planira zaposliti više od pedeset novih zaposlenika u sljedećih šest mjeseci u odjelu lakirnice u novom Rimac Kampusu u okolici Zagreba, najavljuju iz kompanije koja je u 2022. godini imala najveći rast poslovanja u Hrvatskoj.

Od 5 do 9 mjeseci

Novi djelatnici, najavljuju iz tvrtke, pridružit će se postojećem timu od 26 stručnjaka, te će nakon obuke sudjelovati u izradi sadašnjih i budućih Rimac i Bugatti modela. Kako je riječ o izuzetno deficitarnom zanimanju, Bugatti Rimac u tu svrhu pokreće Painting Academy da bi zainteresirane kandidate obučio za rad u lakirnici hiperautomobila koja je posebna i po materijalu iz kojih se automobili uglavnom izrađuju, a riječ je o ugljičnim vlaknima. Plan je da pojačan tim iduće godine započne s radom na Rimac Kampusu u suvremeno opremljenoj lakirnici na prostoru od više od dvije tisuće četvornih metara u kojoj će se lakirati dijelovi karoserije i interijera hiperautomobila, također proizvedenih unutar Rimac Kampusa. Inače, traže se tehničari lakiranja u tri kategorije procesa rada – priprema, lakiranje i poliranje. Radni zadaci zaposlenika bit će određeni ovisno o specijalizaciji te po završetku usavršavanja. Kao kandidati za zaposlenje u obzir dolaze osobe sa i bez iskustva u lakiranju i pripremi te će ovisno o visini iskustva dobiti obuku u sklopu Bugatti Rimac Painting Academyja. Prednost imaju kandidati s iskustvom i auto lakireri, dok je zbog specifičnosti posla poželjno da su i drugi potencijalni kandidati tehničkih struka i interesa.

“Bugatti Rimac Painting Academy za tehničare lakiranja započinje osnovnom teorijskom i praktičnom obukom. Tijekom obuke na spomenutoj edukaciji, polaznici će se upoznati sa svim aktivnostima unutar lakirnice, nakon čega nastavljaju s jednom od specijaliziranih obuka za područje pripreme, poliranja ili lakiranja. Potom će polaznici kroz mentorski period početi u potpunosti raditi na serijskim automobilskim dijelovima pod vodstvom mentora dok ne steknu sve potrebne vještine, znanja te iskustvo za odgovarajuću poziciju i samostalan rad”, opisuju u Rimac Bugattiju.

Mogućnost napredovanja

Predviđeno trajanje obuke je od 5 do 9 mjeseci, ovisno o postojećim vještinama radnika, području specijalizacije i razini stečenih vještina, a radnici bi već za vrijeme trajanja obuke trebali stupiti u radni odnos i početi dobivati plaću. Uz potrebna znanja iz teorije i prakse pripreme lakiranja i poliranja Bugatti i Rimac automobila, polaznici će naučiti koristiti i ručne i električne alate te poznavati postupke sigurnosti i zaštite na radu. Inače, uz ugovor na neodređeno vrijeme i petodnevni radni tjedan i mogućnost napredovanja sve do pozicije koordinatora odjela, novim zaposlenicima u tvrtki jamče privatno zdravstveno osiguranje, naknadu za prijevoz, minimalno 25 dana godišnjeg odmora, zonu za opuštanje na poslu, svježe voće i zdrave grickalice te popuste za kupovinu, putovanja i zabavu. Radni tjedan je standardni petodnevni.

Komentirajte prvi

New Report

Close