Umirovljenici čekaju pred poslovnicama, a banke su im poslale jako važnu poruku

Autor: Poslovni.hr , 01. travanj 2020. u 13:49
Photo: Nikola Cutuk/PIXSELL

HUB apelira na građane da u dane isplate mirovina u najvećoj mjeri odgode dolazak u poslovnice banaka te na taj način daju prednost i pruže dodatnu sigurnost starijim građanima kojima je dolazak u poslovnice neophodan.

Hrvatska udruga banaka savjetuje umirovljenike da na dan isplate mirovina u najvećoj mjeri koriste mogućnost podizanja gotovine s bankomata te da poslovnice banaka u cilju zaštite zdravlja posjećuju isključivo u slučaju neophodnosti. 

HUB podsjeća kako su sve banke u Hrvatskoj privremeno ukinule naknade za transakcije podizanja gotovine debitnim karticama na bankomatima izvan vlastite bankomatske mreže, a bankomati su opskrbljeni dovoljnom količinom gotovog novca i dostupni su u svakom trenutku. Umirovljenici se također pozivaju da u najvećoj mjeri koriste mogućnost beskontaktnog plaćanja karticama za što su također podignuti limiti plaćanja bez potrebe unosa PIN-a. 

Kako bi umirovljenici mogli izvršiti isplatu mirovine na bankomatima, neophodno je da posjeduju debitnu karticu tekućeg računa i osobni identifikacijski broj (PIN). Umirovljenike koji ne posjeduju debitnu karticu ili PIN molimo da kontaktiraju svoju banku telefonskim putem, kako bi ih banka mogla informirati o mogućnostima koje su im na raspolaganju. Svjesni činjenice da pojedini umirovljenici nisu u mogućnosti koristiti usluge digitalnog bankarstva, mreže bankomata i kartičnog plaćanja, apeliramo da u tom slučaju zatraže pomoć osoba koje imaju punomoć izvršiti transakcije umjesto njih. 

HUB apelira na građane da u dane isplate mirovina u najvećoj mjeri odgode dolazak u poslovnice banaka te na taj način daju prednost i pruže dodatnu sigurnost starijim građanima kojima je dolazak u poslovnice neophodan. Poslovnice banaka u Hrvatskoj zbog donesenih preventivnih mjera zaštite od koronavirusa (COVID-19) rade prema novom prilagođenom radnom vremenu, a informacije o tome kao i druge novosti vezane uz poslovanje u vrijeme epidemije koronavirusom redovno se objavljuju i ažuriraju na mrežnim stranicama banaka. 

Banke će s pozornošću nastaviti pratiti daljnji razvoj situacije i preporuke državnih tijela te u skladu s njima postupati.

Komentirajte prvi

New Report

Close