Art’otel Zagreb otvara se u prosincu, slijedi London pa Rim

Autor: Marija Crnjak , 06. travanj 2022. u 00:01
Foto: Arena Hospitality Group

Unatoč pandemijskoj krizi Arena Hospitality Grupa realizirala dva značajna projekta u Puli i Zagrebu.

PPHE Hotel Group kroz svoju podružnicu Arena Hospitality Group ugovorila je kredit od 12,6 milijuna eura s hrvatskom bankom Erste & Steiermärkische za razvoj svog Art’otela u Zagrebu, a za Uskrs planiraju otvoriti i obnovljeni hotel Grand Brioni u Puli, u koji su uložili 260 milijuna kuna.

Kako je poznato, razvoj zagrebačkog lifestyle hotela započeo je u jesen 2021. i uključuje prenamjenu zgrade u srcu grada.

Nakon otvaranja, ovaj hotel sa 118 soba uključivat će restoran i bar, wellness i spa sadržaje, fitness centar, prostor za događanja i parking. Očekuje se da će hotel, koji će imati krovni bazen i bar, biti otvoren u prosincu 2022. Kredit dospijeva 2034. godine i ima fiksnu kamatnu stopu od 2,2 posto, objavila je Grupa koja ima portfelj vrijedan 1,8 milijardi funti, te ekskluzivnu i trajnu licencu Radisson Hotel Group za razvoj i upravljanje hotelima i odmaralištima s markom Park Plaza® u Europi, na Bliskom istoku i u Africi.

Arena Hospitality grupa unatoč pandemijskoj krizi realizirala je svoja dva značajna projekta u Puli i Zagrebu, uz akviziciju još jednog hotela u Austriji. Grupa je tijekom 2021. godine uložila 309,6 milijuna kuna.

Prilike za akvizicije

Nastavili smo ulagati u svoju imovinu i prepoznali prilike za akvizicije kojima je Grupa u 2021. godini ušla na novo tržište.

Naš vodeći projekt ulaganja, vrijedan 260 milijuna kuna, repozicioniranje je hotela Grand Brioni u Puli u luksuzni hotel. Projekt napreduje prema planu i privodi se kraju. Pomno pratimo stanje na tržištu prije negoli ćemo odrediti datum otvaranja, iako očekujemo otvaranje hotela ususret ljetnoj sezoni 2022. godine”, kazao je u izvješću o poslovanju u ‘21. predsjednik uprave Reuel Slonim.

Hotel Grand Brioni će u ponudi imati 227 premium soba, raspoređenih na sedam katova, s unutarnjim i vanjskim infinity bazenom, bogato opremljenim wellness centrom sa saunama, prostorijama za opuštanje, teretanom, nekoliko restorana, sobe za sastanke i konferencijske dvorane za održavanje raznih događaja.

Strateško širenje u CEE

U rujnu prošle godine su u Petrinjskoj ulici u Zagrebu započeli radovi na povijesnoj zgradi koja će se do prosinca prenamijeniti u luksuzni hotel.

To je Arenin prvi gradski hotel u Hrvatskoj i predstavlja značajnu novost u hrvatskom portfelju, no grupa ima bogato iskustvo upravljanjem gradskom hotelima u Njemačkoj, Budimpešti i Amsterdamu. U Mađarskoj se tako ulaže 24 milijuna kuna u obnovu hotela Art’otel Budapest, a otvaranje hotela predviđeno je za ovo proljeće. U prosincu su dovršili akviziciju planinskog hotela Franz Ferdinand Mountain Resort Nassfeld u Austriji, čime su učvrstili strateško širenje u zemljama srednje i istočne Europe.

U narednom razdoblju Grupa namjerava započeti s repozicioniranjem i obnovom hotela Riviera u Puli, u prvoj polovici 2023. godine, uz procjenu ulaganja od 75 milijuna kuna. Krajem ove godine očekuje se i otvaranje njihovog prvog hotela u UK, Art’otel London Battersea Power Station, koji će imati 164 sobe, restoran s potpisom, kao i krovni bazen i bar, a druga investicija u Londonu trebala bi se otvoriti 2024. u Hoxtonu.

U sljedećoj godini očekuje se i otvaranje njihovog prvog hotela u Italiji, nakon što su prošle jeseni preko svoje podružnice Londra Cargill Parent
Srl završili akviziciju Londra Cargill Hotela s 4 zvjezdice u središtu Rima. Rim je također strateški cilj Grupe jer je jedan od glavnih gradova južne Europe koji nudi robusne osnove za ulaganja u hotele u srednjem i dugom roku.

Komentirajte prvi

New Report

Close