Arena kupila Rivieru za 36,5 milijuna kuna

Autor: Marija Crnjak , 02. lipanj 2020. u 17:01
Foto: Dusko Marusic/PIXSELL

Kupnja rješava vlasnički status tog povijesnog hotela te predstavlja važan korak koji omogućava Društvu da započne sa planovima za obnovu hotela.

Turistička kompanija Arena Hospitality Grupa objavila je da je danas sklopila ugovor o kupnji pulskog hotela Riviera s Republikom Hrvatskom, za što su se konačno stvorili uvjeti nakon postizanja nagodbe. Kako je poznato, Arena desetljećima upravlja objektom Guesthouse Riviera u Puli, te je pregovarala s Ministarstvom državne imovine o formaliziranju neformalnog aranžmana posjedovanja Riviere s ciljem stjecanja vlasništva nad objektom.

“U skladu s prethodnim objavama, nastavno na parnični postupak koji je pokrenula Republika Hrvatska protiv Društva za vraćanje u posjed objekta i plaćanje naknade za korištenje, Društvo je zaprimilo odluku Vlade Republike Hrvatske kojom je izražena suglasnost za sklapanje nagodbe u prethodno spomenutom parničnom postupku za Rivieru. Društvo je razmotrilo prijedlog nagodbe te je dana 28.04.2020. sklopilo nagodbu sa Republikom Hrvatskom.

Nastavno na sklapanje nagodbe, Društvo ovime obavještava javnost da je danas, dana 02.06.2020., sklopilo Ugovor o kupoprodaji s Republikom Hrvatskom s ciljem stjecanja vlasništva nad Rivierom za kupoprodajnu cijenu u iznosu od 36,5 milijuna kuna.

Kupnja rješava vlasnički status tog povijesnog hotela te predstavlja važan korak koji omogućava Društvu da započne sa planovima za obnovu hotela. Hotel će biti pretvoren u luksuzan, brendirani hotel sa 80 soba te će se na taj način vratiti stari sjaj i status koji taj hotel i zaslužuje, objavila je Arena danas na Zagrebačkoj burzi.

Komentirajte prvi

New Report

Close