VIDEO: Svjetski uspjeh – hrvatska live streaming tvrtka na utrci dronova u Dubaiju

Autor: Poslovni.hr , 14. ožujak 2016. u 11:01
Foto: YouTube

„Bitka dronova“ odvijala se na 591 metara zračnog prostora na stazi posebno dizajniranoj za utrku.

Iako su mnogi pomislili da su prizori na nebu iznad Dubaija proteklog vikenda dio scenografije nekog holivudskog blockbustera, riječ je bilo o prvoj svjetskoj utrci dronova,  najvećoj smotri malih letjelica koje postižu brzine preko 100km/h. Na utrci je sudjelovalo više od sto timova koji su prošli pretkvalifikacije, a nagradni fond je iznosio milijun dolara. Pobjednik natjecanja je tim "Tornado X-Blades Banni UK" kojeg je predvodio petnaestogodišnji pilot Luke Bannister iz Velike Britanije. Jedna od povlaštenih tvrtki uključenih u realizaciji prijenosa uživo ovog događaja na granici znanstveno fantastičnog i realnog dolazi iz Hrvatske, a riječ je o Streaming.hr-u.

"Bili smo jedina tvrtka iz Hrvatske angažirana u Dubaiju na Word Drone Prix-u, rame uz rame s različitim mega kompanijama iz cijelog svijeta. Iskustvo u live streamingu koje skupljamo već 8 godina, sofisticiranu tehnologiju i vrijednu opremu unijeli smo u projekt kako bi prijenos uživo funkcionirao upravo savršeno", rekao je Karlo Dževerlija, voditelj razvoja poslovanja u Streaming.hr-u, zadovoljan obavljenim poslom i obećanjem klijenta da će se suradnja nastaviti i u budućnosti.

Glavni i odgovorni „krivac“ za World Drone Prix je princ Shaikh Hamdan bin Mohammed bin Rashid Al Maktoum, vladar Dubaija i donedavni zaljubljenik u rasne konje i poeziju. Svoju je ljubav preusmjerio u dronove zbog, kako kaže, popularizacije upotrebe dronova odnosno razvoja transporta ovim nadolazećim aero-prometalima.

„Bitka dronova“ odvijala se na 591 metara zračnog prostora na stazi posebno dizajniranoj za utrku. U finalnom dijelu utrke, čak su se 32 pilota, osim za ukupnu pobjedu, borila i za kategorije najboljeg prolaznog vremena, slobodnog stila, najinovativnijeg drona i pobjednika kojeg je odabrala publika.

Prema neslužbenim informacijama, princ je u promociju natjecanja uložio oko 10 milijuna dolara. Promotivni video uključivao je utrku drona i McLarena, prijenos uživo gledalo je više od 255.000 internauta, a najzvučnija medijska imena koja su popratila utrku između otalih bili su i TV giganti BBC i ESPN.

Komentari (1)
Pogledajte sve

Ovo je ravno čudu- da ne povjeruješ, da smo sposobni i za takve izazove…Maknite politiku, dajte
priloge o takvim stvarima….

New Report

Close