Otvaranjem McDonaldsa u prošlom stoljeću – brzog i jeftinog lanca restorana s unificiranom hranom na svim lokacijama uveo je dodatni pojam u društvene znanosti – “Mcdonalizacija društva”. Ukratko prepričano, pojam je označio teoriju koja kaže kako obavljajući dio poslova koje je prije obavljalo osoblje restorana – posluživanje, čišćenje stola… smanjujemo konačnu cijenu proizvoda. U ovom slučaju hrane. Slično je bilo i s talijanskim turistima koji su dolazeći na našu obalu u ugostiteljskim lokalima sami dolazili na šank uzeti piće jer je kod njih izostavljanje konobara iz jednadžbe automatski značilo nižu cijenu konzumacije. Naravno da su brzo naučili kako to kod nas nije tako.
Pogrešan poučak
Važna obavijest:
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Poslovni.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Poslovni.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.Zato na slijedecim izborima obavezno zaokruzite Milana, on ce pojesti otpad.
Uključite se u raspravu